Γιάννενα: Κανονικά η πρωτοχρονιάτικη συναυλία

Με τη διαβεβαίωση ότι το Πνευματικό Κέντρο θα διοργανώσει και φέτος την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη συναυλία και ότι οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα είναι πλούσιες, με τη συμμετοχή όλων των δομών, επιχείρησε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ελένη Ακονίδου να βάλει τέλος στην παραφιλολογία που εδώ και καιρό έχει αναπτυχθεί σχετικά με το θέμα.

Το θέμα του Πνευματικού Κέντρου απασχόλησε για μία ακόμη φορά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, με τους επικεφαλής τριών παρατάξεων της αντιπολίτευσης να παρουσιάζουν μια εικόνα διάλυσης και την κ. Ακονίδου να απαντά με επιθετικούς τόνους, προκαλώντας αντιδράσεις, με συνέπεια να επικρατήσει σκηνικό έντασης για αρκετά λεπτά.

«Θα έπρεπε να ντρέπεται όποιος μιλά για κατάρρευση του Πνευματικού Κέντρου», ήταν η φράση της κ. Ακονίδου, που προκάλεσε την ένταση, με τον επικεφαλής της «Ενότητας Πολιτών Νέα Γιάννενα» Θωμά Μπέγκα να εξανίσταται και να ζητά από την πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου να ανακαλέσει. 

Οξείες αντιδράσεις υπήρξαν και από τους δημοτικούς συμβούλους Βάσω Μέγα και Γιώργο Βίνη, με την κ. Ακονίδου να μην ανακαλεί και να εμμένει στην άποψή της, διευκρινίζοντας ότι η αναφορά της αφορά τη χρήση επικίνδυνων λέξεων για ένα νομικό πρόσωπο, που παράγει σημαντικό έργο σε εθνικό επίπεδο.

«Γιατί δημιουργούμε μια εικόνα, που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα;», διερωτήθηκε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού, υπογραμμίζοντας ότι καμία δομή δεν καταρρέει και ότι τα μουσικά σχήματα έχουν αυξηθεί.

Το ερώτημα αν θα γίνει πρωτοχρονιάτικη συναυλία, είχε θέσει ο Θ. Μπέγκας, μαζί με πολλά άλλα ερωτήματα για το πόσοι μαέστροι χρειάζονται, για τις ώρες προβών κ.ά., τονίζοντας ότι με απόλυτη ευθύνη της δημοτικής αρχής η ναυαρχίδα του πολιτισμού του Δήμου Ιωαννίτων τελεί υπό διάλυση.

Υπό τη μορφή βεβαιότητας τέθηκε θέμα κατάργησης της πρωτοχρονιάτικης συναυλίας από την πλευρά της επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Όλυς Τσουμάνη, η οποία κατηγόρησε προσωπικά τον δήμαρχο ότι καταργεί κάθε δομή πολιτισμού, ενώ αναφορά έκανε και ο επικεφαλής της «Αριστερής Παρέμβασης στα Γιάννενα» Χρήστος Πατσούρας, λέγοντας ότι η δημοτική αρχή δείχνει ότι δεν την απασχολούν όσα καταγγέλλονται.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Κανονικά η πρωτοχρονιάτικη συναυλία
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3599954033772235620
item