Γιάννενα: Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών

Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών ενάντια στις απολύσεις των 10 μουσικών.


Η απαράδεκτη κατάσταση που συναντάμε στις μεγάλες βιομηχανίες της πόλης μας, με τις απολύσεις των συμβασιούχων, τα απλήρωτα μεροκάματα  και την τρομοκρατία δεν επιτρέπεται να επεκταθεί και στο χώρο του πολιτισμού.

 

Έχουμε καταγγείλει ήδη ότι η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων μέσα σε λίγους μήνες απέλυσε 40 καθαρίστριες από τα σχολεία και έκλεισε 3 ΚΔΑΠ δείχνοντας ότι «το μάρμαρο» θα το πληρώσουν τα παιδιά των εργατών που πηγαίνουν στα δημόσια σχολεία και τα δημοτικά ΚΔΑΠ. 


Τώρα επιτίθεται και στον πολιτισμό με τις απολύσεις στη Φιλαρμονική, στο Ωδείο, στη Σχολή χορού και με τις μειώσεις στις πρόβες που θα φέρουν υποβάθμιση στις δομές αλλά και μείωση στους μισθούς. 


Και την ίδια ώρα που εκβιάζει συμβασιούχους να δουλέψουν με τους συναδέλφους τους απολυμένους, αλλά και απλήρωτοι και ανασφάλιστοι πληρώνει χιλιάδες ευρώ σε τεχνικούς συμβούλους για να ράβουν και να ξηλώνουν πεζοδρόμια στο κέντρο της πόλης, και πάλι δηλαδή  μακριά από τις υποβαθμισμένες φτωχογειτονιές. 


Η Δημοτική Αρχή δεν είναι γενικά των Ιωαννίνων. Είναι δημοτική αρχή των επιχειρηματικών συμφερόντων των Ιωαννίνων. 


Γι αυτό προβάλλει την εργοδοτική ασυδοσία ως κανονικότητα, γι αυτό θέλει να τοποθετήσει  κάμερες στους δρόμους της πόλης, γι αυτό δαπανά εκατομμύρια για να πληρώνει έργα για το μεγάλο κεφάλαιο και στον απλό λαό ζητά να πληρώνει και ελεγχόμενη στάθμευση. 


Το Εργατικό Κέντρο δηλώνει ότι βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων στο Πνευματικό και καλεί τους εργαζόμενους της πόλης να βγάλουν συμπεράσματα, να πεισμώσουν και πιο θαρρετά να πάρουν μέρος στην απεργία της Τετάρτης και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30πμ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων. 

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων στηρίζει τον αγώνα των συμβασιούχων της Φιλαρμονικής του Δήμου Ιωαννιτών
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1896562158742800104
item