Θεσπρωτία: Επιστολή του Συμβουλίου της Κοινότητας Παραμυθιάς για τους αδέσποτους σκύλους

Προς την Δημοτική Αρχή και τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Θέμα: Περισυλλογή- περίθαλψη αδέσποτων ζώων στην κοινότητα Παραμυθιάς/ Κατάσταση Δημοτικού Κυνοτροφείου.

Ύστερα από σειρά παραπόνων μιας μεγάλης μερίδας συμπολιτών μας, καθώς και από προσωπικές μας εμπειρίες απαιτούμε την άμεση περίθαλψη των αδέσποτων σκύλων που κατακλύζουν την περιοχή.

Η αδιαφορία των αρμοδίων σε ένα τόσο σημαντικό ζήτημα έχει οδηγήσει την κατάσταση στα άκρα, όσον αφορά την ποιότητα ζωής των αδέσποτων, αλλά και την σωματική ακεραιότητα των συμπολιτών μας.

Καθημερινά καταγράφονται περιστατικά που αφορούν την εξαθλίωση και τον κίνδυνο που αντιμετωπίζουν τα αδέσποτα, αναφέρονται επίσης περιστατικά που αφορούν τον κίνδυνο της σωματικής ακεραιότητας των κατοίκων της περιοχής.

Ενδεικτικά, στην κοινότητα Αγίου Γεωργίου γονείς αναφέρουν επανηλειμμένα πως τα παιδιά τους αδυνατούν να βγουν για παιχνίδι έξω από τις αυλές των σπιτιών τους καθώς υπάρχει κίνδυνος να τους επιτεθούν σκυλιά.

Στην κεντρική αγορά της Παραμυθιάς αδέσποτα σκυλιά ψάχνοντας τροφή και φροντίδα, ζουν χωρίς καταφύγιο φυσικά αλλά και με τον διαρκή κίνδυνο να χάσουν την ζωή τους από κάποιο διερχόμενο όχημα.

Σε άλλες περιπτώσεις κοιμούνται στον δρόμο, αποτελώντας κίνδυνο για τα ίδια αλλά και για τους οδηγούς και γενικότερα παρατηρείται μια αναρχία και πλήρης αδιαφορία.

Αυτά είναι μερικά από τα κυριολεκτικά άπειρα περιστατικά που λαμβάνουν χώρο στην κοινότητα μας και αναμφίβολα σε όλον τον Δήμο Σουλίου, την ώρα που ‘’λειτουργεί’’ Δημοτικό Κυνοτροφείο περίπου 1.000 τετραγωνικών μέτρων στον Δήμο μας.

Όπως αναφέραμε και πριν, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ οι αρμόδιοι να δράσουν ΑΜΕΣΑ για την επίλυση ενός θέματος που υποβαθμίζει την κοινότητα μας συνολικά σε πολλά επίπεδα.

Επίσης απαιτούμε απαντήσεις για την κατάσταση του Δημοτικού Κυνοτροφείου, τον αριθμό των αδέσποτων που φροντίζει, την κατάσταση των υποδομών και κυρίως γιατί επί σειρά ετών δεν γίνεται σχεδόν καμία ενέργεια ώστε να βρουν στέγη τα αδέσποτα και να διαφυλάξουμε την ασφάλεια των συμπολιτών μας.

Ως Συμβούλιο της Κοινότητας Παραμυθιάς βρισκόμαστε πάντα στην διάθεση της Δημοτικής Αρχής και κυρίως των συμπολιτών μας ώστε να βοηθήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Περιμένουμε το συντομότερο δυνατόν να πραγματοποιηθούν ενέργειες και να δοθούν απαντήσεις.

Εκ μέρους του Συμβουλίου Κοινότητας Παραμυθιάς.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Επιστολή του Συμβουλίου της Κοινότητας Παραμυθιάς για τους αδέσποτους σκύλους
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7250008070393749711
item