Άλεκ Σκαρλάτος: Υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικάνους ο Έλληνας ομογενής που απέτρεψε τρομοκρατική ενέργεια στο Παρίσι

Η 21η Αυγούστου 2015 έμελλε να μείνει για πάντα χαραγμένη στη μνήμη του Έλληνα ομογενή από το Όρεγκον, Άλεκ Σκαρλάτου (αριστερά στη φωτογραφία) καθώς κατάφερε να αποτρέψει μία τρομοκρατική ενέργεια. 

Ήταν 23 ετών όταν αποφάσισε μαζί με δύο παιδικούς του φίλους να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι στην Ευρώπη. Αν και το ταξίδι τους ήταν προγραμματισμένο για τις 22 Αυγούστου οι τρεις φίλοι αποφάσισαν να ταξιδέψουν μία μέρα νωρίτερα. '

Ετσι λοιπόν επιβιβάστηκαν στην υπερταχεία  Thallys που εκτελούσε δρομολόγιο Άμστερνταμ - Παρίσι. Στο τρένο επέβαιναν οι ίδιοι αλλά και 554 επιβάτες με άλλους 554 επιβάτες. Δύο ώρες την έναρξη του ταξιδιού το τραίνο έφτασε στις Βρυξέλλες. 

Μεταξύ των νέων επιβατών. Ανάμεσα στους νέους επιβάτες βρισκόταν και ο 26χρονος Μαροκινός Αγιούμπ Ελ Χαζάνι ο οποίος καθόταν στο τελευταίο βαγόνι. 

Κανείς δεν φανταζόταν ότι ο νεαρός άνδρας είχε βάλει σκοπό να αιματοκυλίσει την αμαξοστοιχία. Λίγα λεπτά μετά την αναχώρηση από τον σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών ο Ελ Χαζάνι κατευθύνθηκε στην τουλέτα προκειμένου να οπλίσει το καλάσνικόφ του. 

Ο Αλεκ Σκαρλάτος που είχε θητεύσει στο Αφγανιστάν και ως εκ τούτου είχε εμπειρία από όπλα άκουσε τον θόρυβο του όπλου. Τότε σηκώθηκε έντρομος από την θέση του. Αμέσως μετά ακούγεται μία ριπή. 

Τρομαγεμένοι επιβάτες προσπαθούν να καλυφθούν. Εκείνη την ώρα ο Έλληνας ομογενής ως από μηχανής θεός φωνάζει στους φίλους του «πιάστε τον». Εκείνοι χωρίς να χάσουν χρόνο ορμούν πάνω στον ένοπλο Μαροκινό.


Ο Σπένσερ Στόουν τον αρπάζει από τον λαιμό ενώ ο Σκαρλάτος τον ρίχνει κάτω και αφού του κάνει κεφαλοκλείδωμα καταφέρνει να του αρπάξει το καλάσνικοφ. 

Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο Στόουν τραυματίστηκε και χρειάστηκε να νοσηλευθεί ωστόσο οι τρεις φίλοι είχαν καταφέρει να αποτρέψουν ένα τρομοκρατικό χτύπημα και πέρασαν στην ιστορία ως οι «ήρωες του TGV Αμστερνταμ - Παρίσι».

Ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα ενημερώθηκε από τους πρώτους για το κατόρθωμα του Έλληνα ομογενή και των δύο φίλων του ενώ ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ τους παρασημοφόρησε με το μετάλλιο της Λεγεώνας της Τιμής. 

Όταν επέστρεψαν στις ΗΠΑ έλαβαν πρόσκληση από τον Μπάρακ Ομπάμα και πέρασαν το κατώφλι του Λευκου Οίκου. Ο κ. Ομπάμα αφού τους έπλεξε το εγκώμιο στη συνέχεια τους απένειμε το μετάλλιο του στρατιώτη.
000_Was8961846
O Άλεκ Σκαρλάτος με τους φίλους του και τον Μπάρακ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο
000_Par8254407
Ο Άλεκ Σκαρλάτος και οι φίλοι του κατά τη διάρκεια της παρασημοφόρησής τους από τον Φρανσουά Ολάντ
Μάλιστα η αποτροπή του τρομοκρατικού χτυπήματος στην καρδιά της Ευρώπης έγινε ταινία η οποία είχε την υπογραφή του σπουδαίου Αμερικανού ηθοποιού και σκηνοθέτη Κλιντ Ίστγουντ. 

Η ταινία βασίστηκε στην αυτοβιογραφία τους με τίτλο  «15:17 to Paris: the true story of a terrorist, a train and three American heroes» οπου εκεί περιέγραψαν όλα όσα διαδραματίστηκαν μέσα στην αμαξοστοιχία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις φίλοι έγιναν και πρωταγωνιστές καθώς ο Ίστγουντ τους ζήτησε να παίξουν τους εαυτούς τους. 

Με τον πατέρα του, Μανώλη Σκαρλάτο, και τους αδερφούς του  


Ο Αλεκ με τη μητέρα του Χάιντι Χάνσεν

Ο «Gun Crazy», όπως αυτοχαρακτηρίζεται o Αλεκ, με φίλες του στη Γερμανία

Σημειώνεται πως σε δήλωσή του στο «ΘΕΜΑ» τον Σεπτέμβριο του 2015 είχε εκφράσει την αγάπη του για την Ελλάδα και τους Έλληνες.  

«Είμαι πολύ, πολύ περήφανος που η Ελλάδα αποτελεί μέρος της κληρονομιάς μου και αγαπώ πολύ τους Ελληνες.

Κι όσον αφορά στα προβλήματά της, εύχομαι στην Ελλάδα τα καλύτερα μέσα από την καρδιά μου...», είχε δηλώσει. 

Πλέον το πρώην μέλος της Εθνοφρουράς των ΗΠΑ αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του στον πολιτικό στίβο καθώς θα είναι υποψήφιος στις ενδιάμεσες εκλογές των ΗΠΑ με το Ρεπουμπλικανικό κόμμα. 

«Υποβάλλω υποψηφιότητα για το Κογκρέσο προκειμένου να φέρω την ισορροπία στην Ουάσιγκτον και να εργαστώ για λύσεις στη μείωση του πληθωρισμού και των επιτοκίων αλλά και των υψηλών τιμών του φυσικού αερίου σε όλο το Όρεγκον αναφέρει σε ανάρτησή του στα social media, μέσω των οποίων φροντίζει να ενημερώνει τους διαδικτυακούς του φίλους για την προεκλογική του εκστρατεία.

Να σημειωθεί ότι οι αντίπαλοί του τον κατηγόρησαν ότι η προεκλογική του εκστρατεία χρηματοδοτήθηκε από μία ΜΚΟ που ελέγχει ο ίδιος αλλά η Ομοσπονδιακή Επιτροπή των εκλογών δεν διαπίστωσε κάτι μεμπτό και έτσι συνεχίζει απερίσπαστος τον αγώνα για την εκλογή του στην πολιτεία του Όρεγκον.

epirusblog.gr
5 of 5
Άλεκ Σκαρλάτος: Υποψήφιος με τους Ρεπουμπλικάνους ο Έλληνας ομογενής που απέτρεψε τρομοκρατική ενέργεια στο Παρίσι
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 106794936481555782
item