Δένδιας: Ιστορία επιτυχίας οι σχέσεις της Ελλάδας με το Μπαχρέιν και τις χώρες του Κόλπου

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν Αμπντελατίφ μοιν Ρασίντ αλ-Ζαγιάνι είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στη Μανάμα, συμμετέχοντας στο «Manama Dialogue».

Οι δύο υπουργοί, που είχαν συναντηθεί εκ νέου τον Μάιο του 2022 στην Αθήνα, συζήτησαν για τρόπους ενδυνάμωσης των σχέσεων Ελλάδας- Μπαχρέιν και της συνεργασίας τους, ενώ δόθηκε εκ νέου έμφαση στην κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και το διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Υπέγραψαν ακόμη δύο μνημόνια μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών:

- Μνημόνιο κατανόησης για την απαλλαγή της υποχρέωσης θεώρησης εισόδου σε διπλωματικά, υπηρεσιακά και ειδικά διαβατήρια.

- Μνημόνιο κατανόησης στη διπλωματική εκπαίδευση.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας ανέφερε πως οι σχέσεις της Ελλάδας με το Βασίλειο του Μπαχρέιν και με τις χώρες του Κόλπου, «είναι μια ιστορία επιτυχίας».

«Έχουμε δημιουργήσει έναν στενό δεσμό, έναν δεσμό που επιτρέπει τις αμοιβαίες επενδύσεις και την επικοινωνία μεταξύ των λαών μας» σημείωσε. Ακόμη επεσήμανε, πως με τον ομόλογό του έκαναν μια «μακρά ανάλυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών».

Προετοιμάζεται η υπογραφή άλλων οκτώ συμφωνιών

«Προετοιμάζω την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μπαχρέιν και την υπογραφή επίσης άλλων οκτώ συμφωνιών ανάμεσα στο Βασίλειο και την Ελληνική Δημοκρατία» δήλωσε. 

«Από εκεί και πέρα, είχαμε μια συνολική κατόπτευση του κόσμου: τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τα προβλήματα στην Ευρώπη, στην ασφάλεια, στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά επίσης, τα προβλήματα στην Αφρική, στην υποσαχάρια Αφρική, στον Αραβικό Κόλπο. Και γενικά κάναμε μια πλήρη ανάλυση».

Πρόσθεσε τέλος, πως είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον ομόλογό του για τα ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, και για το τι αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την τουρκική προκλητικότητα.

epirusblog.gr
5 of 5
Δένδιας: Ιστορία επιτυχίας οι σχέσεις της Ελλάδας με το Μπαχρέιν και τις χώρες του Κόλπου
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7783243240976550379
item