Πρέβεζα: Ανάπτυξη Τώρ - “Δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητο το τουριστικό μέτωπο Βράχος – Λυγιά – Καστροσυκιά – Μύτικας – Παντοκράτορας”

Η ανεξάρτητη δημοτική παράταξη “Ανάπτυξη Τώρα” επανειλημμένως έχει θέσει ως προτεραιότητα την ισόρροπη ανάπτυξη του Δήμου Πρέβεζας.

Έχει τονίσει πως δεν πρέπει να ξεχνούμε τα χωριά του Δήμου Πρέβεζας και να επικεντρωνόμαστε μόνο στην αξιοποίηση των ομολογουμένως τεράστιων δυνατοτήτων της πόλης της Πρέβεζας.

Στην πρόσφατη συζήτηση που έγινε και στο δημοτικό συμβούλιο Πρέβεζας για τις δυνατότητες ανάπτυξης του παράκτιου μετώπου, η “Ανάπτυξη Τώρα” μέσω του επικεφαλής της και υποψήφιου Δημάρχου Πρέβεζας Γιώργου Νίτσα χαρακτηριστικά ανέφερε:

“Ο δήμος μας όμως φτάνει παράκτια μέχρι τον Βράχο.

Είδαμε την μεγάλη υπεραξία που μας έδωσε η μαρίνα, ας είναι οδηγός μας να σχεδιάσουμε νέες μαρίνες σε όλα τα παραθαλάσσια χωριά μας.

Στον Παντοκράτορα, στον Μύτικα, στην Καστροσυκιά, στην Λυγιά και στον Βράχο. Ας συζητήσουμε από σήμερα την αξιοποίηση όλο του παράκτιου μετώπου.

Το περιφερειακό χωροταξικό πλαίσιο της Περιφέρειας Ηπείρου αναφέρεται στο Νότιο Παράκτιο μέτωπο (Βράχος/Λούτσα – Λυγιά – Καστροσυκιά – Μύτικας – Πρέβεζα) και στην τουριστική δυναμική που παρουσιάζει, ιδιαίτερα αναφορικά με τη διάχυση της τουριστικής κίνησης στην ενδοχώρα, το yachting τη σύνδεση με τον πολιτιστικό τουρισμό και τον αγροτουρισμό και τη συγκρότηση τοπικών πολυθεματικών δικτύων.

Γι’ αυτό και δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητο το τουριστικό μέτωπο ‘’Βράχος – Λυγιά – Καστροσυκιά – Μύτικας – Παντοκράτορας”

Το περιφερειακό χωροταξικό πλαίσιο της Περιφέρειας Ηπείρου προτρέπει σε αυτό το μέτωπο στη χωροθέτηση οργανωμένων υποδοχέων τουριστικών δραστηριοτήτων, για την ανάπτυξη υποδομών θαλάσσιου, αλιευτικού και καταδυτικού τουρισμού και την πύκνωση λιμένων σκαφών αναψυχής.

Υπάρχουν φυσικοί όρμοι σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης, που μπορούν να μετεξελιχθούν σε μικρές οργανωμένες Μαρίνες και να δώσουν μεγάλη ώθηση στο Δήμο.

Με τέτοιες πολιτικές θα πετύχουμε τη μείωση των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων. Με τέτοιες πολιτικές θα πετύχουμε την ολιστική ανάπτυξη του Δήμου μας.

Αποκεντρώνοντας την αναπτυξιακή της προοπτική και πέρα από την πόλη της Πρέβεζας. Έτσι θα κινηθεί ως επόμενη δημοτική αρχή η “Ανάπτυξη Τώρα”.

Στοχεύοντας οραματικά!

Όταν ο κ. Γεωργάκος έφερε ως θέμα τη σύναψη προγραμματικής συμφωνίας με την Enterprise Greece, για το μεγάλο ακίνητο στο Κανάλι, η “Ανάπτυξη Τώρα” κατέθεσε τη δική της πρόταση.

Όχι γιατί έχει πρόβλημα με τις μεγάλες επενδύσεις. Αλλά γιατί οραματίζεται διαφορετικά το μέλλον του τόπου.

Η παράταξή μας επέμεινε τότε, στη συνεδρίαση του Νοεμβρίου του 2020, ότι κληθήκαμε να πάρουμε μία απόφαση, που δε θα έχει πισωγύρισμα, χωρίς διαβούλευση, χωρίς πρόβλεψη για τις θέσεις εργασίας που θα χαθούν από τα beach bars και είναι πάνω από 100, χωρίς οικονομοτεχνική μελέτη για το αν τα οφέλη θα είναι περισσότερα ή λιγότερα για την τοπική κοινωνία και τους δημότες.

Αντί λοιπόν η συνεργασία μας με την Enterprise Greece να αναλώνεται στην αξιοποίηση οικοπέδων που είναι δεσμευμένα σε επιχειρηματίες για πολλά χρόνια, καλό θα ήταν να στραφούμε στη διερεύνηση αξιοποίησης μέσω της Enterprise Greece του παράκτιου μετώπου “Βράχος/Λούτσα – Λυγιά – Καστροσυκιά – Μύτικας – Πρέβεζα” με ένα σύστημα δημοτικών μικρών Μαρινών.

Το προβλέπει εξάλλου και η στρατηγική της Περιφέρειας Ηπείρου.

Υπάρχει και το παράδειγμα της γειτονικής Λευκάδας που προχωρά με την Enterprise Greece σε δημόσια στρατηγική επένδυση με κατασκευή Μαρίνας στον Βλυχό.

Γιατί όχι κι εμείς!

ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ανάπτυξη Τώρ - “Δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητο το τουριστικό μέτωπο Βράχος – Λυγιά – Καστροσυκιά – Μύτικας – Παντοκράτορας”
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 6697351489574396355
item