Πώς βλέπουν τελικά οι άντρες μια έξυπνη γυναίκα;

Σύμφωνα με νέα έρευνα, αν και οι άντρες έλκονται από έναν ευφυή γυναικείο εγκέφαλο, στην πραγματικότητα είναι πιθανό να μη θελήσουν να προχωρήσουν σε ρομαντική σχέση με μία έξυπνη γυναίκα.

Συγκεκριμένα σε μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό έντυπο Personality and Social Psychology Bulletin και επικεφαλής της ήταν η καθηγήτρια Lora Park αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι ενώ όποιον άντρα κι αν ρωτήσει κανείς θα λάβει την απάντηση ότι θέλει δίπλα του μια έξυπνη γυναίκα, όταν έρχεται τελικά η στιγμή να κάνει κάτι μαζί της, κάτι τον κρατάει πίσω.

Υποθετικά λοιπόν μιλώντας δεν υπάρχει αρσενικό που να μην γουστάρει θηλυκό που «στροφάρει» το μυαλό του. Πρακτικά, όμως, όταν η απόσταση εκμηδενιστεί και βρεθεί τετ α τετ με εκείνη, αλλάζει γνώμη και δείχνει λιγότερο ρομαντικό ενδιαφέρον από πριν.

Πώς να χειριστείς μια γυναίκα έξω από τα κυβικά σου

Όπως εξηγεί η Park, «αυτό συμβαίνει γιατί ο άντρας εκείνη τη στιγμή της αλληλεπίδρασής του με την ευφυή γυναίκα μπορεί να αισθανθεί μια “στιγμιαία μετατόπιση αξιολόγησης” του, που θα τον κάνει να νιώσει μικρότερη έλξη. Με απλά λόγια, αισθάνεται ξαφνικά ανασφαλής, ότι δεν είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και λιγότερο σίγουρος για τον εαυτό του».

epirusblog.gr
5 of 5
Πώς βλέπουν τελικά οι άντρες μια έξυπνη γυναίκα;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 2391599643450759153
item