Πρέβεζα: Μετα την κήρυξη της απαλλοτρίωσης ξεκινάει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου "παράκαμψης Φιλιππιάδας με αφετηρία τον κόμβο Καμπής"

Συζητήθηκε χθες ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Ιωαννίνων η αίτηση προσδιορισμού προσωρινής τιμής μονάδας αποζημίωσης για το έργο «Βελτίωση αποκατάστασης οδού Παράκαμψης Φιλιππιάδας με αφετηρία τον κόμβο Καμπής»

Ολοκληρώθηκε δηλαδή η διαδικασία για τις απαλλοτριώσεις και μετα την κήρυξη της απαλλοτρίωσης από την Περιφέρεια Ηπείρου ξεκινάει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου.

Ήδη έχουν δεσμευθεί οι πιστώσεις από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Είναι ένα έργο με πολυεπίπεδα οφέλη.

Η μελέτη του έργου εκπονήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου και περιλαμβάνει:

α. την επέκτασή της οδού με αμφίδρομη προσθήκη πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων από την Καμπή έως τη Φιλιππιάδα.

β. την ανάπτυξη αντιπλημμυρικής προστασίας και αποστράγγισης της οδού, για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στον κάμπο της Φιλιππιάδας.

γ. τη βελτίωση των γεωμετρικών στοιχείων και διαπλάτυνση της υπάρχουσας γέφυρας του Λούρου ποταμού.

δ. τη δημιουργία κυκλικού κόμβου, στο ύψος της οδού, προς τα γήπεδα ‘πέντε επί πέντε’.

Σε ανακοίνωσή του ο Δήμαρχος Ζηρού, Νίκος Καλαντζής δήλωσε πολύ χαρούμενος που μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης ένα τόσο σημαντικό έργο καθώς αναβαθμίζει την αισθητική της εισόδου της Φιλιππιάδας, παρέχει ασφάλεια στους πεζούς και στους ποδηλάτες, και παρέχει αντιπλημμυρική προστασία στον κάμπο.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Μετα την κήρυξη της απαλλοτρίωσης ξεκινάει η διαδικασία δημοπράτησης του έργου "παράκαμψης Φιλιππιάδας με αφετηρία τον κόμβο Καμπής"
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 4007868770907919446
item