Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι -Συγγενείς των θυμάτων σε χειριστές ελικοπτέρων: «Πού ήσασταν εκείνη την ημέρα;»

Σε φορτισμένο κλίμα ολοκληρώθηκε η διαδικασία δηλώσεων παράστασης προς υποστήριξη της κατηγορίας στη δίκη για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι.

Συγγενείς θυμάτων και εγκαυματίες, όταν είδαν στη δικαστική αίθουσα στελέχη της Πυροσβεστικής και χειριστές ελικοπτέρων οι οποίοι έχουν κληθεί ως μάρτυρες, αντέδρασαν έντονα, φωνάζοντας: «Πού ήσασταν εκείνη την ημέρα; Εμείς ένα ελικόπτερο είδαμε μόνο».

Αμέσως παρενέβη η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, η οποία ζήτησε από όλους τους παράγοντες της δίκης να σεβαστούν τη διαδικασία: «Εδώ δεν ήρθατε για να βγάλετε τον πόνο και την αγανάκτησή σας. 

Εδώ ήρθατε για να έχετε μια δίκαιη δίκη. Την αγανάκτησή σας θα την αφήσετε έξω από την πόρτα, γιατί έτσι γίνονται οι δίκες, είναι σαν προσευχή».

Το αίτημα δικηγόρου που εκπροσωπεί συγγενείς θυμάτων

Αλλαγή στη σειρά των μαρτύρων, με αίτημα να κληθούν να καταθέσουν πρώτοι οι εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής που ορίστηκαν από την Εισαγγελία, ζήτησε ο δικηγόρος Βασίλης Ταουξής, που εκπροσωπεί συγγενείς θυμάτων, επισημαίνοντας ότι βρίσκονται στην 93η θέση στον κατάλογο μαρτύρων.

«Υπάρχουν μάρτυρες που δεν έχουν κλητευθεί από το δικαστήριό σας. Θα ζητήσουμε από το δικαστήριό σας να κλητευθούν μέσω του κ. εισαγγελέα στην επόμενη συνεδρίαση», τόνισε ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων Βασίλης Καπερνάρος.

Το δικαστήριο διέκοψε για την ερχόμενη Παρασκευή, 18 Νοεμβρίου.


epirusblog.gr
5 of 5
Δίκη για τη φωτιά στο Μάτι -Συγγενείς των θυμάτων σε χειριστές ελικοπτέρων: «Πού ήσασταν εκείνη την ημέρα;»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8768989640213725463
item