Πρέβεζα: Ανοίγει ο δρόμος των απαλλοτριώσεων για την παράκαμψη Φιλιππιάδας

Ολοκληρώθηκε μέσω της δικαστικής οδού ο προσδιορισμός προσωρινής τιμής μονάδας αποζημίωσης για το έργο “Βελτίωση αποκατάστασης οδού Παράκαμψης Φιλιππιάδας με αφετηρία τον κόμβο Καμπής”.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία για τις απαλλοτριώσεις και μετά την κήρυξη από την Περιφέρεια Ηπείρου ξεκινά η διαδικασία δημοπράτησης του έργου αφού οι πιστώσεις είναι ήδη δεσμευμένες.

Προυπόθεση βέβαια είναι η ολοκλήρωση της μελέτης η οποία έχει παραχωρηθεί από το Υπουργείο Υποδομών στην Περιφέρεια Ηπείρου.

Ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής μιλά για ένα έργο με πολυεπίπεδα οφέλη η μελέτη του οποίου εκπονήθηκε από την Περιφέρεια Ηπείρου και περιλαμβάνει την επέκταση της οδού με αμφίδρομη προσθήκη πεζοδρόμων και ποδηλατοδρόμων από την Καμπή έως τη Φιλιππιάδα, την ανάπτυξη αντιπλημμυρικής προστασίας και αποστράγγισης της οδού για την αντιμετώπιση πλημμυρικών φαινομένων στον κάμπο της Φιλιππιάδας, τη βελτίωση των γεωμετρικών στοιχείων και διαπλάτυνση της υπάρχουσας γέφυρας του Λούρου ποταμού καθώς και τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στο ύψος της οδού προς τα γήπεδα “πέντε επί πέντε”.

Ο κ. Καλαντζής εκφράζει τη χαρά του για της εξέλιξη αυτή υπογραμμίζοντας ότι το έργο αναβαθμίζει την αισθητική της εισόδου της Φιλιππιάδας, παρέχει ασφάλεια στους πεζούς και τους ποδηλάτες παρέχοντας και αντιπλημμυρική προστασία στον κάμπο.

Καταλήγοντας ο δήμαρχος Ζηρού χαρακτήρισε σημαντικό κέρδος τη σύνδεση με την Καμπή, ενώ ευχαρίστησε για τη συμβολή της και τη δικηγόρο Ευαγγελία Βλάχου.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ανοίγει ο δρόμος των απαλλοτριώσεων για την παράκαμψη Φιλιππιάδας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 634017266828171951
item