Πρέβεζα: Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων - Μήνυμα του προέδρου της ΕΑΑΣ/ παράρτημα νομού Πρέβεζας

21 Νοεμβρίου 2022 γιορτάζουμε την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων που συμπίπτει με τη μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας, αυτή των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Σήμερα τιμούμε την προσφορά των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων προς το Έθνος, τόσο κατά την περίοδο πολέμων όσο και κατα τη διάρκεια της ειρήνης. Αυτές διαφυλαξαν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, εξασφάλισαν την ελευθερία και την εθνική μας ανεξαρτησία. 

Αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η αρχαία Ελληνική έκφραση του Ομήρου, Αμύνεσθαι περί Πάτρις. 

Οι άνδρες, οι γυναίκες ,τα στελέχη ,οι απόστρατοι και οι έφεδροι των Ενόπλων δυνάμεων, με αίσθημα απόλυτου σεβασμού των αρχών και αξιών της Δημοκρατίας, υπερασπίζονται αποτελεσματικά κάθε απειλή, επιβουλή, απ' όπου και αν προέρχεται, την πατρίδα μας και την εθνική μας κυριαρχία. 

Οι σημερινές γεωπολιτικές συνθήκες, σε ένα διεθνές ασταθές περιβάλλον με τις προκλήσεις που γίνονται, κυρίως στην ευρύτερη περιοχή μας, επιβάλλουν στη χώρα μας να διαθέτει ισχυρές και αξιόμαχες Ένοπλες Δυνάμεις με αποτρεπτική ισχύ. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας, ανταποκρίνονται πλήρως και με αποτελεσματικότητα στη δύσκολη και σύνθετη αποστολή τους, διασφαλίζοντας για τους πολίτες της πατρίδας μας την ασφαλή διαβίωσή τους, χωρίς καμία εξωτερική απειλή. 

Η χώρα μας ,με τις Ένοπλες Δυνάμεις ισχυρές, παραμένει πυλώνας ευημερίας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. 

Τη σημερινή ημέρα, ας μη λησμονούμε και τους αναρίθμητους ήρωες νεκρούς, που θυσίασαν τη ζωή τους πρόωρα στους αγώνες για την ελευθερία της πατρίδας. Αιώνια η μνήμη των ηρώων αυτών. Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις.Η Θεία Χάρη της Παναγίας να τις καθοδηγεί και να τις προστατεύει. 

Λγος (ΤΘ) ε.α. Ιωάννης Γιώτης Πρόεδρος Τ.Σ. / Ε.Α.Α.Σ. Παράρτημα νομού Πρέβεζας

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Εορτασμός της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων - Μήνυμα του προέδρου της ΕΑΑΣ/ παράρτημα νομού Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 1321394996882312789
item