Γιάννενα: Στοχευμένες αποχές από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής

Την κήρυξη αποχής από τα καθήκοντα για τους εργαζόμενους στη Φιλαρμονική του Δήμου σήμερα Πέμπτη, από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, αποφάσισε ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, σε έκτακτη συνεδρίαση του αργά το βράδυ της Τετάρτης.

Η αποχή έρχεται σε συνέχεια αυτής της Τετάρτης και η επιλογή της ώρας συνεπάγεται τη μη παρουσία της Φιλαρμονικής στην καθιερωμένη περιφορά της εικόνας της Αγίας Αικατερίνης.

Αιτήματα του Συλλόγου Εργαζομένων είναι η μετατροπή των συμβάσεων των μουσικών της Φιλαρμονικής σε αορίστου χρόνου, η επαναπροκήρυξη δέκα επιπλέον θέσεων, η σύναψη κατ’ ελάχιστο εννιάμηνων και όχι οκτάμηνων συμβάσεων, η επαναφορά του αριθμού των προβών τουλάχιστον σε οκτώ τον μήνα όπως ήταν μέχρι πέρυσι, η τήρηση της συλλογικής σύμβασης εργασίας με απόδοση παροχών για τη συντήρηση οργάνων και των μέσων ατομικής προστασίας σε όσους τα δικαιούνται, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας με κατάλληλη αίθουσα για πρόβες, καθώς και η αναβάθμιση των υπηρεσιών πολιτισμού της πόλης.

«Η δουλειά στον πολιτισμό δεν είναι χόμπι όπως ίσως να το φαντάζεται η δημοτική αρχή. Ούτε οι μισθοί μας είναι φιλοδωρήματα που δίνονται εθελοντικά. Οι εμφανίσεις των συνόλων δεν μπορούν να γίνουν με τους μισούς σχεδόν μουσικούς και με τις μισές πρόβες»,

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στοχευμένες αποχές από τους μουσικούς της Φιλαρμονικής
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 7221479629518403458

Τα καλύτερα

item