«Πλιάτσικο» σε εκκλησίες της Κεντρικής Μακεδονίας - Έκλεβαν από καμπάνες μέχρι πολυελαίους

Σοκάρουν οι εικόνες από τα θρησκευτικά αντικείμενα που είχαν αρπάξει δυο Έλληνες ιερόσυλοι, οι οποίοι είχαν διαρρήξει δέκα εκκλησίες και ένα εξωκλήσι σε διάφορες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας και συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης από αστυνομικούς της Ασφάλειας Νάουσας μετά από συντονισμένες ενέργειες.

Οι δράστες, ένας 43χρονος και ένας 49χρονος, εντοπίστηκαν σε περιοχή της Θεσσαλονίκης να επιβαίνουν σε όχημα και κατά την έρευνα βρέθηκαν μέσα σε αυτό διάφορα εκκλησιαστικά είδη και μία... καμπάνα, τα οποία είχαν κλέψει νωρίτερα από τρεις ναούς σε περιοχές της Ημαθίας, ενώ κατασχέθηκαν ακόμη κόφτες μετάλλωνλοστοί, μια πένσα, μια βαριοπούλα, ένα κατσαβίδιγάντια και μία μικρή σκάλα.

Naousa-ierosyloi2
Από την έρευνα εξακριβώθηκε ότι από τον Ιούλιο του 2022 είχαν διαπράξει άλλες επτά διαρρήξεις σε εκκλησίες και μία σε εξωκλήσι σε περιοχές της Ημαθίας, της Πέλλας και της Πιερίας, αρπάζοντας τρεις καμπάνες, κηροστάτες, κηροπήγια, πολυέλαιους και διάφορα άλλα μεταλλικά εκκλησιαστικά είδη που η συνολική αξία τους ξεπερνά τα 43.000 ευρώ, καθώς και 100 ευρώ από τα παγκάρια.

Το όχημα των δραστών κατασχέθηκε και τα κλοπιμαία αποδόθηκαν στους υπεύθυνους των ναών. 

Οι ιερόσυλοι οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βέροιας που τους άσκησε δίωξη για κλοπές από κοινού και τους παρέπεμψε να απολογηθούν στον ανακριτή. Οι έρευνες των αστυνομικών συνεχίζονται για να εξακριβωθεί αν τυχόν έχουν λεηλατήσει και άλλες εκκλησίες.

epirusblog.gr
5 of 5
«Πλιάτσικο» σε εκκλησίες της Κεντρικής Μακεδονίας - Έκλεβαν από καμπάνες μέχρι πολυελαίους
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8342057179355974929

Τα καλύτερα

item