Μπάιντεν: Εκθείασε την Αίγυπτο για τη στάση της στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία -Συνάντηση με Αλ Σίσι

Συνάντηση με τον ομόλογό του της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι, είχε την Παρασκευή (11/11) ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν στο περιθώριο της Συνόδου του ΟΗΕ για το Κλίμα (COP27), που διεξάγεται στο αιγυπτιακό θέρετρο Σαρμ ελ-Σέιχ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος των ΗΠΑ έπλεξε το εγκώμιο της βορειοαφρικανικής χώρας, επειδή εξέφρασε σθεναρά τη γνώμη της για τον πόλεμο στην Ουκρανία και είπε πως το Κάιρο είναι ένας κρίσιμος μεσολαβητής στη Γάζα.

«Απέναντι στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Αίγυπτος εξέφρασε σθεναρά τη γνώμη της στα Ηνωμένα Έθνη και αυτό επίσης χαίρει πολύ μεγάλης εκτίμησης», είπε ο Τζο Μπάιντεν.

Από την πλευρά του, ο Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι είπε στον Αμερικανό ομόλογό του πως η Αίγυπτος έχει ξεκινήσει μια εθνική στρατηγική για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θέλει να συνεχίσει την ανάπτυξη υπό αυτό το πρίσμα.

Η Αίγυπτος έχει επίσης ξεκινήσει μια πρωτοβουλία για εθνικό διάλογο και έχει συστήσει μια προεδρική επιτροπή που θα εξετάσει το ενδεχόμενο χορήγησης αμνηστίας σε κρατουμένους, είπε ο Αλ Σίσι, μιλώντας κατά τη διμερή συνάντηση με τον Μπάιντεν στο περιθώριο της COP27.


epirusblog.gr
5 of 5
Μπάιντεν: Εκθείασε την Αίγυπτο για τη στάση της στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία -Συνάντηση με Αλ Σίσι
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 8214849328694029342
item