Η επόμενη ημέρα μετά το μεθύσι – Πως να συνέλθεις μετά από μία νύχτα γεμάτη αλκοόλ

Μια νύχτα με πολλά ποτά και πολύ αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση και στερεί σημαντικά θρεπτικά συστατικά από το σώμα.

Το μεθύσι παρουσιάζει πολλά συμπτώματα για τους ανθρώπους, που κυμαίνονται από πονοκέφαλο, μέχρι γενική δυσφορία για όλο το σώμα.

“Πρέπει να επαναφέρεις το σώμα με μεταλλικό νερό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ανθρακούχο νερό, αλλά πρέπει να είναι φυσικό μεταλλικό ανθρακούχο νερό. 

Οι άνθρωποι κάνουν ένα μεγάλο λάθος: πίνουν δυνατό καφέ, αλλά αυτό δεν είναι σωστό, μιας και ένα φλυτζάνι αυξάνει την αφυδάτωση και το μεθύσι γίνεται ακόμη χειρότερο” εξηγεί η ειδικός.

Μια επίσης κακή επιλογή που κάνουν πολλοί είναι να πίνουν φρέσκους χυμούς ή νερό με λεμόνι μετά το μεθύσι, μιας και τα εσπεριδοειδή μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες για το στομάχι, μετά την κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.

Σύμφωνα με τη Μαργκαρίτα Λβόβα, η καλύτερη λύση είναι η λίγη κοτόσουπα το πρωί ή οποιοσδήποτε άλλος ζωμός χωρίς λίπος, μαζί με μια φέτα ψωμί ολική άλεσης, μιας και αυτό το είδος ψωμιού περιέχει αρκετή ποσότητα υδατανθράκων, που θα δώσουν στο σώμα την απαραίτητη ενέργεια.

“Δεν συνίσταται η κατανάλωση αυγών, μανιταριών ή λιπαρά κρέατα ή ακόμα και μαγιονέζα, γιατί τα λιπαρά φαγητά και αυτά που είναι δύσπεπτα κάνουν κακό στο αποδυναμωμένο στομάχι” εξηγεί η ειδικός.

Ένα άλλο συνηθισμένο λάθος, σύμφωνα με την επιστήμονα είναι η κατανάλωση ενεργειακών ποτών, γιατί όταν το σώμα υποφέρει από μεθύσι εμφανίζει ταχυκαρδία, ως συνέπεια της αφυδάτωσης.

Η κατανάλωση αλκοόλ αποβάλει σημαντικά συστατικά από το σώμα όπως το ασβέστιο, το μαγνήσιο και το νάτριο, με αποτέλεσμα οι καρδιακοί μύες να κάνουν την καρδιά να χτυπά γρηγορότερα, αυξάνοντας τον κίνδυνο ταχυκαρδίας.

Όσο για τη λαϊκή πεποίθηση ότι το μεθύσι θεραπεύεται με περισσότερα ποτά όπως η μπίρα, η διατροφολόγος επιβεβαιώνει ότι είναι το χειρότερο λάθος που μπορεί να κάνει κανείς: αυτό απλά επιβαρύνει ακόμα περισσότερο το σώμα και ενισχύει το hangover.

epirusblog.gr
5 of 5
Η επόμενη ημέρα μετά το μεθύσι – Πως να συνέλθεις μετά από μία νύχτα γεμάτη αλκοόλ
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 5524820880420585228

Τα καλύτερα

item