Ξυπνάτε με άγχος; Πώς να το αντιμετωπίσετε

Κάποιες ημέρες μπορεί να είναι τόσο αγχωτικές που εξακολουθούμε να νιώθουμε άγχος ακόμα και όταν ξυπνάμε το επόμενο πρωί.

Μερικές φορές, το άγχος μιας ημέρας ή και κατάστασης μπορεί να «τρυπώσει» στα όνειρά σας, με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην ξεκουράζεστε αλλά και οι προκλήσεις της επόμενης ημέρας να φαντάζουν ακόμη πιο δύσκολες, προκαλώντας σας επιπλέον ανησυχία.

Πώς να διαχειριστείτε αυτή την κατάσταση;

Αποδέξου το άγχος σου

Το να κάνεις σαν να μην υπάρχει ένα πρόβλημα, δεν το βοηθάς, ίσα ίσα το μεγαλώνεις. Κάθε φορά που νιώθεις στρες πες στον εαυτό σου ότι αυτό που αισθάνεσαι είναι κάτι παροδικό και είναι φυσιολογικό. Έτσι λοιπόν, μπορείς να το αντιμετώπισεις και να μην το αφήσεις να σε κυριεύσει.

Φάε το πρωινό σου

Τα επίπεδα του σακχάρου είναι χαμηλά τις πρωινές ώρες μετά τον ύπνο, καθώς δεν έχεις φάει τίποτα. Μπορούν όμως να σου προκαλέσουν συμπτώματα όπως είναι η εφίδρωση, αλλά και αρνητικές σκέψεις που οδηγούν σε άγχος. Οι τροφές με μαγνήσιο είναι ένας σημαντικός σύμμαχος στην καταπολέμηση του στρες, ενώ γενικά η διατροφή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο.

Προσοχή με την καφεΐνη

Αν έχεις θέμα με το άγχος, η συγκεκριμένη ουσία σου κάνει πάρα πολύ κακό. Οπότε ή μπορείς να μειώσεις τους καφέδες που πίνεις ή να πιεις ντεκαφεϊνέ. Από την άλλη, το νερό είναι η τέλεια λύση για ενυδάτωση και καλή ψυχολογία.

Μάθε τεχνικές χαλάρωσης

Ψάξε και βρες κάποιες τεχνικές χαλάτωσης που θα σε βοηθήσουν να βρίσκεις την ηρεμία σου μέσα στην ημέρα. Μπορείς να βρεις εφαρμογές στο κινητό σου για αυτόν τον σκοπό ή να δεις κάποιο βίντεο στο Youtube.

Ακολούθησε την πρωινή ρουτίνα που σου ταιριάζει

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξυπνάς και να ξεκινάς την ημέρα σου; Με ποιες συνήθειες νιώθεις καλύτερα και μπορείς να έχεις κέφια το πρωί; Βρες όλες αυτές τις μικρές καθημερινές κινήσεις και εφάρμοσε τις.

epirusblog.gr
5 of 5
Ξυπνάτε με άγχος; Πώς να το αντιμετωπίσετε
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 1409823233803238459
item