Γιάννενα: Στολίστηκε και φέτος η πιο όμορφη φάτνη του Δήμου ....στο νεολιθικό σπήλαιο της Καστρίτσας!

Για 24η συνεχόμενη χρονιά ο γνωστός σε όλους μας και πολυπράγμων Πολιτιστικός Σύλλογος της Καστρίτσας στόλισε σήμερα 26/11/2022 την πιο ρεαλιστική και όμορφη φάτνη του Δήμου Ιωαννιτών (και όχι μόνο) εντός του νεολιθικού σπηλαίου, στην κεντρική είσοδο του χωριού της Καστρίτσας (περιοχή Μύτικα).

Το συγκεκριμένο σπήλαιο μετατράπηκε πρώτη φορά σε φάτνη το Δεκέμβριο του 1999 και η ιδέα ανήκε στον κο. Αριστοτέλη Ν. Κύρκο αργυροχρυσοχόος στο επάγγελμα, ο οποίος ταξιδεύοντας για κάποιο επαγγελματικό του ταξίδι προς Μακεδονία παρατήρησε εντός ενός φυσικού σπηλαίου μια παρόμοια φάτνη που τον εντυπωσίασε, έτσι αμέσως σκέφτηκε να μετατραπεί και η φυσική σπηλιά της Καστρίτσας σε κάτι αντίστοιχο την περίοδο των Χριστουγέννων.


Την ιδέα του δεν άργησε να την προτείνει στον τότε Πολιτιστικό σύλλογο του χωριού και προσωπικά στον πρόεδρο του σωματείου κο. Χαράλαμπο Γ. Τζιόρα, ο οποίος αμέσως υλοποίησε την πρωτοβουλία του κου. Κύρκου εντός λίγου χρονικού διαστήματος, αγοράζοντας με δραχμές τότε τις εν λόγω φιγούρες που φωταγωγούν το συγκεκριμένο σπήλαιο και αναπαριστούν τη γέννηση του Μεσσία Χριστού.



Από την εποχή εκείνη και για κάθε χρόνο η συγκεκριμένη φάτνη στις αρχές Δεκεμβρίου κοσμεί την είσοδο του ιστορικού χωριού της Καστρίτσας και δεν είναι λίγοι όσοι κατευθύνονται στο σημείο για να απολαύσουν τη "ζεστασιά" που παρέχει η εκπληκτική θέαση της γεννήσεως και ενανθρωπήσεως του Θεού σωτήρα στον επίγειο κόσμο.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου της Καστρίτσας κος. Σωτήρης Ζαρογιάννης εκ μέρους του Δ.Σ. εύχεται καλές γιορτές και ευλογημένα Χριστούγεννα σε κάθε συμπολίτη και παράλληλα προσκαλεί όλους μας να θαυμάσουμε από κοντά και να φωτογραφηθούμε στο μοναδικό αυτό Χριστουγεννιάτικο σημείο της πόλης μας!





epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Στολίστηκε και φέτος η πιο όμορφη φάτνη του Δήμου ....στο νεολιθικό σπήλαιο της Καστρίτσας!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2200374593768992998
item