Πρέβεζα: Άλλο η «είσοδος της Φιλιππιάδας», άλλο η «Παράκαμψη»

Τη δημοπράτηση της «οδικής σύνδεσης Ιόνιας οδού (γέφυρα Καμπής)-Φιλιππιάδα», με προϋπολογισμό 1,45 εκατ. ευρώ αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στην τελευταία της συνεδρίαση.

Πρόκειται επί της ουσίας για την επέκταση της εισόδου της Φιλιππιάδας, με προσθήκη πεζόδρομων και ποδηλατόδδδρομων, από την Καμπή έως την πόλη. Το έργο οδεύει προς δημοπράτηση, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την απαλλοτρίωση των εκτάσεων.

Σε ανακοίνωσή της, η παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» με επικεφαλής τον Γιώργο Ζάψα αναρωτιέται γιατί άργησε η δημοπράτηση του οδικού αυτού έργου.

Καταρχάς, υπενθυμίζει ότι το έργο αυτό εντάχθηκε με προϋπολογισμό 2,2 εκατ. ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων τον Απρίλιο του 2019, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

«Το γιατί η Περιφέρεια Ηπείρου δημοπρατεί ‘το έργο’ μετά από τρία ολόκληρα χρόνια και με μειωμένο προϋπολογισμό είναι ένα ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσει η περιφερειακή αρχή. 

Και εάν η 3ετής καθυστέρηση δικαιολογείται από το γεγονός ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα συζητήθηκε ενώπιον του Μονομελούς Εφετείου Ιωαννίνων η αίτηση προσδιορισμού προσωρινής τιμής μονάδας των απαλλοτριωμένων εκτάσεων, λόγω της πανδημίας, παραμένει το ζήτημα του μειωμένου προϋπολογισμού του έργου της ‘εισόδου Φιλιππιάδας’ που εμφανίζεται ως υποέργο με τίτλο ‘Βελτίωση της οδικής σύνδεσης της Φιλιππιάδας με την Ιόνια οδό’» αναφέρει.

Η παράταξη δεν αμφισβητεί τη σπουδαιότητα του έργου. Διευκρινίζει όμως ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για την ‘Παράκαμψη Φιλιππιάδας’, η κατασκευή της οποίας θα συνδέσει την Ιόνια οδό με την Γέφυρα Καλογήρου, ως το πρώτο τμήμα του αυτοκινητόδρομου σύνδεσης της Πρέβεζας με την Ιόνια οδό. 

Ένα έργο το οποίο αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων που δεινοπαθούν από την διέλευση όλων των ειδών οχημάτων μέσα από την πόλη και αδικαιολόγητα καθυστερεί με ευθύνη της Περιφέρειας Ηπείρου και της κυβέρνησης, δεδομένου ότι είχε εξασφαλιστεί πίστωση 30 εκατομμυρίων από την προηγούμενη κυβέρνηση και έκτοτε τίποτα δεν προχώρησε» επισημαίνεται.

epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Άλλο η «είσοδος της Φιλιππιάδας», άλλο η «Παράκαμψη»
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 1122553199964455899
item