Ναυπηγεία Ελευσίνας: Υπογράφεται σήμερα η συμφωνία εξυγίανσης

Αρχίζει από σήμερα η αντίστροφη μέτρηση για την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Ελευσίνας

Στις 13:30 στο Υπουργείο Ανάπτυξης υπογράφεται η συμφωνία εξυγίανσης η οποία στη συνέχεια ίσως και αύριο κατατεθεί στο Δικαστήριο προς επικύρωση.

Η δικαστική απόφαση αναμένεται σε 3-4 μήνες.

Διαφαίνεται, σύμφωνα με οικονομικούς κύκλους ότι μέσα στο 2023 τα Ναυπηγεία Ελευσίνας μετά από μια δεκαετία απουσίας θα αρχίσουν  να υποδέχονται πλοία της ποντοπόρου ναυτιλίας στις δεξαμενές τους  αφού από ότι λένε οι ειδικοί προηγηθεί ένα τεράστιο έργο αποκατάστασης, αναβάθμισης και επιστροφής τους στην επιχειρησιακή λειτουργικότητα.

Οπως έχει επισημάνει ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης η διάσωση των Ναυπηγείων Ελευσίνας είναι πολύ σημαντική καθώς τα βάρη του ξεπερνούν τα 432 εκατ. ευρώ, αφορά 600 εργαζόμενους, δραστηριοποιείται σε μια πολύ μεγάλη περιοχή, συνολικά τη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία της χώρας όπου και ένα τμήμα της έχει σχέση με τις ανάγκες του Πολεμικού Ναυτικού.

Όλοι οι εργαζόμενοι των ναυπηγείων Ελευσίνας συμβλήθηκαν με το σχέδιο εξυγίανσης της ΟΝΕΧ. 

Πρόκειται όπως επισημαίνουν κύκλοι της αγοράς «για ιστορική συμφωνία άνευ προηγμένου με τον κόσμο της εργασίας να επικυρώνει, με τον πλέον ηχηρό τρόπο, το δίκαιο της συμφωνίας, την πίστη του στο επιχειρηματικό πλάνο και το μοντέλο αναγέννησης της ΟΝΕΧ», για να προσθέσουν:

«Δικαιώνεται πλήρως Κυβέρνηση, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που το στήριξαν, όπως είχαν στηρίξει και το πετυχημένο σχέδιο εξυγίανσης του αναγεννημένου Νεωρίου, που εδώ και 3 χρόνια ανήκει επίσημα στην ΟΝΕΧ και δεν μπορείς να βρεις ελεύθερη ούτε διπλή ντάνα στους ντόκους του..»

Στις αρχές του Οκτωβρίου ο Πρόεδρος της ΟΝΕΧ, Πάνος Ξενοκώστας, ανακοίνωσε την καταβολή δώρου Χριστουγέννων συνολικού ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων Ελευσίνας και μάλιστα ανεξάρτητα από το αν θα έχει βγει η απόφαση του δικαστηρίου για την εξυγίανση. 

Θα λάβουν 2.000 ευρώ ο καθένας από τους 600 ενεργούς εργαζόμενους, έναντι αυτών που έχουν λαμβάνειν (1,2 εκατομμύρια ευρώ).

epirusblog.gr
5 of 5
Ναυπηγεία Ελευσίνας: Υπογράφεται σήμερα η συμφωνία εξυγίανσης
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6681412977179232886

Τα καλύτερα

item