Εντυπωσιακό: Δείτε καρέ καρέ πώς φωτίστηκε η πλατεία Συντάγματος και άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο [βίντεο]

Η αντίστροφη μέτρηση για τα Χριστούγεννα 2021 έχει ξεκινήσει και η Αθήνα έχει φορέσει ήδη τα γιορτινά της. 

Χθες μάλιστα σε μια φαντασμαγορική τελετή το τεράστιο χριστουγεννιάτικο δέντρο που στολίστηκε στην πλατεία Συντάγματος φωταγωγήθηκε σκορπώντας άπλετο φως στην «καρδιά» της πρωτεύουσας.

Το εντυπωσιακό Δέντρο, ύψους 19 μέτρων, το οποίο «ταξίδεψε» στην Αθήνα από το Καρπενήσι, φωταγωγήθηκε μέσα από ένα οπτικοακουστικό υπερθέαμα, που διοργάνωσε ο Δήμος Αθηναίων «κηρύσσοντας» με τον τρόπο αυτό την επίσημη έναρξη της εορταστικής περιόδου στην πόλη.

Μάλιστα σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης ανάρτησε ένα βίντεο διάρκειας 5 λεπτών στον προσωπικό του λογαριασμό στο Youtube με όσα συνέβησαν χθες το απόγευμα στην πλατεία Συντάγματος.

Βίντεο: Η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Σύνταγμα

Σε δήλωσή του ο κ. Μπακογιάννης, τόνισε:

«Φέτος επιλέξαμε να στολίσουμε την Αθήνα νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, σε μία προσπάθεια να αφήσουμε πίσω το αρνητικό κλίμα της πανδημίας και να φέρουμε γρηγορότερα την εορταστική ατμόσφαιρα στην πόλη. 

Παράλληλα, θέλουμε να συμβάλουμε στην τόνωση της αθηναϊκής αγοράς, που όλο αυτόν τον καιρό έχει υποστεί τις συνέπειες της υγειονομικής κρίσης. 

Επίκεντρο της φωταγώγησης, όπως κάθε χρόνο, είναι η Πλατεία Συντάγματος, ωστόσο η χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα φτάνει από άκρη σε άκρη σε όλες τις γειτονιές και τις πλατείες. 

Με υλικοτεχνική υποδομή χαμηλού κόστους, που θα χρησιμοποιηθεί και τα επόμενα χρόνια για τον στολισμό της πόλης, η Αθήνα εκπέμπει και φέτος τη λάμψη μίας σύγχρονης ευρωπαϊκής πρωτεύουσας. 

Καλούμε τους Αθηναίους να χαρούν το εορταστικό κλίμα με τις οικογένειές τους, τους ζητούμε, όμως, να τηρήσουν ευλαβικά τα υγειονομικά μέτρα: Προϋπόθεση γιορτής είναι η προστασία της υγείας και της ζωής όλων μας».


epirusblog.gr
5 of 5
Εντυπωσιακό: Δείτε καρέ καρέ πώς φωτίστηκε η πλατεία Συντάγματος και άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο [βίντεο]
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3296557058742037735

Τα καλύτερα

item