Ντόναλντ Τραμπ: «Κατάχρηση εξουσίας» ο διορισμός ειδικού εισαγγελέα -«Δεν γνώριζα από πριν», λέει ο Μπάιντεν

Ο ειδικός εισαγγελέας που ονομάστηκε από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης για να επιβλέψει τις έρευνες σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ δεν θα ενεργήσει «με αμερόληπτο τρόπο», κατήγγειλε ο ενδιαφερόμενος χθες Παρασκευή.

«Αυτή η φρικτή κατάχρηση εξουσίας προστίθεται στη μακρά κυνηγιών μαγισσών που άρχισε πριν από πολύ καιρό», υποστήριξε ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος κατά τη διάρκεια διαγγέλματός του από το Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα.

«Υφίσταμαι αυτές τις έρευνες, αυτή την κωμωδία, αυτές τις απάτες, από την ημέρα που κατέβηκα από το ασανσέρ του Trump Tower» πριν από έξι χρόνια, συνέχισε ο κ. Τραμπ.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να συνεχίζονται αυτές οι φρικτές καταχρήσεις (εξουσίας)», επέμεινε.

Ο αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Μέρικ Γκάρλαντ ονόμασε χθες εισαγγελικό λειτουργό ειδικευμένο στις έρευνες για εγκλήματα πολέμου ειδικό εισαγγελέα αρμόδιο για τον συντονισμό των ερευνών σε βάρος του μεγιστάνα των ακινήτων, τρεις ημέρες αφού ο κ. Τραμπ ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις προεδρικές εκλογές του 2024.

Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν δεν είχε ειδοποιηθεί εκ των προτέρων για τον διορισμό ανεξάρτητου εισαγγελέα στις έρευνες για τον Τραμπ

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν είχε ειδοποιηθεί εκ των προτέρων για την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης να διορίσει έναν ανεξάρτητο εισαγγελέα προκειμένου να επιβλέπει τις έρευνες σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος, απορρίπτοντας κάθε έννοια πολιτικοποίησης της δικαιοσύνης.

«Ο πρόεδρος δεν ήταν ενήμερος. Δεν είχαμε ενημερωθεί. Δεν είχαμε ειδοποιηθεί εκ των προτέρων», επανέλαβε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του Τύπου η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, που δέχθηκε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τον διορισμό ανεξάρτητου εισαγγελέα για να ερευνήσει τον πρώην πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Όταν ρωτήθηκε σε σχέση με τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ που κατήγγειλε μια άδικη απόφαση και τη χειρότερη πολιτικοποίηση της δικαιοσύνης στην αμερικανική ιστορία, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου απάντησε ότι η προεδρία δεν εμπλέκεται σε ποινικές έρευνες.

«Ο πρόεδρος ήταν πολύ σαφής λέγοντας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα πολιτικοποιήσει το υπουργείο Δικαιοσύνης», πρόσθεσε, παραπέμποντας για οποιαδήποτε άλλη ερώτηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης.


epirusblog.gr
5 of 5
Ντόναλντ Τραμπ: «Κατάχρηση εξουσίας» ο διορισμός ειδικού εισαγγελέα -«Δεν γνώριζα από πριν», λέει ο Μπάιντεν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4638305444629872106
item