Δένδιας: Οι σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες του Κόλπου είναι μια ιστορία επιτυχίας

Τον υπουργό Εξωτερικών του Μπαχρέιν, Αμπντελατίφ μοιν Ρασίντ αλ-Ζαγιάνι, συνάντησε ο Νίκος Δένδιας στη Μανάμα, όπου βρίσκεται για να παραστεί στο «Manama Dialogue».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της επίσκεψης του ΥΠΕΞ του Μπαχρέιν στην Αθήνα τον Μάιο 2022. 

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για τρόπους περαιτέρω ενδυνάμωσης των σχέσεων Ελλάδας- Μπαχρέιν και της συνεργασίας τους, ενώ δόθηκε εκ νέου έμφαση στην κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο και το διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Υπέγραψαν ακόμη δύο μνημόνια μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών:

   – Μνημόνιο κατανόησης για την απαλλαγή της υποχρέωσης θεώρησης εισόδου σε διπλωματικά, υπηρεσιακά και ειδικά διαβατήρια.

– Μνημόνιο κατανόησης στη διπλωματική εκπαίδευση.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, μετά τη συνάντηση, ο κ. Δένδιας ανέφερε πως οι σχέσεις της Ελλάδας με το Βασίλειο του Μπαχρέιν και με τις χώρες του Κόλπου, «είναι μια ιστορία επιτυχίας».

«Έχουμε δημιουργήσει έναν στενό δεσμό, έναν δεσμό που επιτρέπει τις αμοιβαίες επενδύσεις και την επικοινωνία μεταξύ των λαών μας» σημείωσε. Ακόμη επεσήμανε, πως με τον ομόλογό του έκαναν μια «μακρά ανάλυση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών». 

«Προετοιμάζω την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Μπαχρέιν και την υπογραφή επίσης άλλων οκτώ συμφωνιών ανάμεσα στο Βασίλειο και την Ελληνική Δημοκρατία» δήλωσε. 

«Από εκεί και πέρα, είχαμε μια συνολική κατόπτευση του κόσμου: τα προβλήματα που δημιουργούνται από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τα προβλήματα στην Ευρώπη, στην ασφάλεια, στην εφοδιαστική αλυσίδα, αλλά επίσης, τα προβλήματα στην Αφρική, στην υποσαχάρια Αφρική, στον Αραβικό Κόλπο. Και γενικά κάναμε μια πλήρη ανάλυση».

Πρόσθεσε τέλος, πως είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον ομόλογό του για τα ζητήματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο, και για το τι αντιμετωπίζει η Ελλάδα από την τουρκική προκλητικότητα.

epirusblog.gr
5 of 5
Δένδιας: Οι σχέσεις της Ελλάδας με τις χώρες του Κόλπου είναι μια ιστορία επιτυχίας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8951645277353852480
item