Κομοτηνή: Επίσκεψη εκπροσώπων αμερικανικών πανεπιστημίων στο Δημοκρίτειο

Το «Δημοκρίτειο» Θράκης (ΔΠΘ) επισκέφθηκαν εκπρόσωποι κορυφαίων πανεπιστημίων των ΗΠΑ.

Η επίσκεψη στο Δημοκρίτειο γίνεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «International Academic Partnerships Programme (IAPP) Greece», του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων των δύο χωρών.

Η 25μελής αντιπροσωπεία, συνοδεία στελεχών του Institute of International Education και του υπουργείου Παιδείας, επισκέφθηκε την Τετάρτη (9/11) εγκαταστάσεις και υποδομές της Πανεπιστημιούπολης Κομοτηνής.

Φωτογραφία: duth.gr

Στη διάρκεια της συνάντησης με τις πρυτανικές αρχές, τους κοσμήτορες των σχολών, τους προέδρους των Τμημάτων και καθηγητές του πανεπιστημίου που ήδη συνεργάζονται με αμερικανικά ιδρύματα, ο πρύτανης του ΔΠΘ, καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, παρουσίασε τη στρατηγική ανάπτυξης του Πανεπιστημίου, τα επιτεύγματά του και το ενδιαφέρον της πανεπιστημιακής κοινότητας για ανάπτυξη και εμβάθυνση των συνεργασιών σε εκπαιδευτικό και ερευνητικό επίπεδο.

Όπως αναφέρεται σε σχετική με την επίσκεψη ανακοίνωση του ΔΠΘ, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή συζήτηση για τους τρόπους υποστήριξης νέων συνεργασιών και τη διεύρυνση θεματικών περιοχών και δράσεων κοινού ενδιαφέροντος.

Φωτογραφία: duth.gr

Η ανακοίνωση -μεταξύ άλλων- επισημαίνει: «…Οι προτάσεις που συζητήθηκαν περισσότερο αφορούσαν τη συνεργασία σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας, επιστημών της εκπαίδευσης, κοινωνικών επιστημών με έμφαση στο μεταναστευτικό θέμα, την εκπόνηση κοινών προγραμμάτων σπουδών, την ανταλλαγή φοιτητών, ακαδημαϊκών, ερευνητών, τη συμμετοχή αλλοδαπών φοιτητών σε ξενόγλωσσα και θερινά προγράμματα του Δ.Π.Θ. και τη στήριξη των Ελληνικών Σπουδών στις ΗΠΑ…

»Κατά την αναχώρησή τους τα μέλη της αντιπροσωπείας εξέφρασαν την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για το επίπεδο του εκπαιδευτικού έργου και της έρευνας που διεξάγεται στο Δ.Π.Θ., για το εύρος των πεδίων πιθανής συνεργασίας που διερευνήθηκαν και τις προτάσεις συνεργασίας που έλαβαν από τους εκπροσώπους των Σχολών και των Τμημάτων του Δ.Π.Θ. με τους οποίους συναντήθηκαν…».


epirusblog.gr
5 of 5
Κομοτηνή: Επίσκεψη εκπροσώπων αμερικανικών πανεπιστημίων στο Δημοκρίτειο
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 3167693746910023233

Τα καλύτερα

item