Στο Λονδίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο και το μεγάλο άνοιγμα σε ξένους επενδυτές

Στο Λονδίνο θα  βρίσκεται από σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προκειμένου να έχει επαφές υψηλού επιπέδου αλλά και να προβάλλει ο ίδιος την εικόνα της χώρας μας στη βρετανική πρωτεύουσα και σε υποψήφιους επενδυτές.

Το ταξίδι του έχει προετοιμαστεί με κάθε λεπτομέρεια εδώ και εβδομάδες από το επιτελείο του.

Από τις 28 έως τις 29 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τον Βασιλιά Κάρολο τον Γ’, ενώ δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα, εάν θα έχει μια πρώτη επαφή με τον νέο πρωθυπουργό της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα μιλήσει επίσης σε εκδήλωση του εμβληματικού London School of Economics (LSE).

Το πρόγραμμά του θα αρχίσει από σήμερα το απόγευμα, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συνάντηση με μέλη της ΝΔ Διασποράς

Όπως και στην επίσκεψή του στη Νέα Υόρκη έτσι και τώρα ο πρωθυπουργός θα μιλήσει με τα στελέχη της ΝΔ που ζουν και εργάζονται στο εξωτερικό, θα ακούσει τις αγωνίες του και θα τους εξηγήσει πόσο σημαντική θεωρείται η ψήφος στις εκλογές καθώς όπως συνηθίζει να λέει «δεν υπάρχουν διπλές εκλογές παρά μόνο εθνικές εκλογές, που πρώτα θα καθορίσουν ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα και στη συνέχεια θα ισχυροποιήσουν την επιλογή των Ελλήνων».

Την Δευτέρα ο πρωθυπουργός θα είναι ο κεντρικός ομιλητής στο Συνέδριο που οργανώνουν το Χρηματιστήριο Αθηνών και η Morgan Stanley στο Συνεδριακό Κέντρο της επενδυτικής τράπεζας

Eίναι το πρώτο δια ζώσης τέτοιο Συνέδριο από την προ πανδημίας εποχή για δύο μέρες αφιερωμένες στην Ελλάδα και στις επενδυτικές ευκαιρίες που ανοίγονται.

Θα μετάσχουν περί τους 240 επενδυτές, ενώ η λίστα των συνεχώς διευρύνεται. Στο Συνέδριο έχουν προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν περισσότερες από 300 συναντήσεις επενδυτών.

Στόχος του Ελληνικού Επενδυτικού Συνεδρίου είναι η στήριξη της ελληνικής επιχειρηματικότητας, μέσω της ανάδειξης των επενδυτικών ευκαιριών της ελληνικής κεφαλαιαγοράς και της ενίσχυσης της θεσμικής εμπιστοσύνης στη χώρα μας.

Θα περιλαμβάνει ατομικές και ομαδικές συναντήσεις μεταξύ των μεγαλύτερων εισηγμένων εταιρειών και διεθνών επενδυτικών funds, καθώς επίσης συζητήσεις σε πάνελ, παρουσιάσεις και εκδηλώσεις δικτύωσης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον οποίο θα παρουσιάσει στους συνέδρους ο επικεφαλής της Morgan Stanley International Franck Petitgas, απευθυνόμενος στους υποψήφιους επενδυτές αναμένεται να τονίσει ότι η χώρα που έχει αφήσει πίσω της τις μέρες της επιτήρησης και της εποπτείας και πλέον πετυχαίνει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης τηρώντας πάντα τη δημοσιονομική ισορροπία, ως ένα κράτος-μέλος της Ε.Ε. που αποτελεί πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας στην περιοχή σε μια γεωπολιτική περίοδο γεμάτη αβεβαιότητες.

Μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό βρίσκεται στο Λονδίνο και ο Αλέξης Πατέλης, επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού. Θα υπάρξουν  συναντήσεις με σημαντικούς επενδυτές που είτε έχουν επενδύσει είτε ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα. 

Ο Πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να να μιλήσει για τις θετικές επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας σε ένα δύσκολο και αβέβαιο διεθνές περιβάλλον, στο οποίο, ωστόσο, έχει καταφέρει να μειώσει την ανεργία, να αυξήσει το ΑΕΠ της, να διπλασιάσει τις εξαγωγές και να συνεχίζει να εφαρμόζει μεταρρυθμίσεις που αλλάζουν τη χώρα και διαμορφώνουν ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον σε μια κρίσιμη συγκυρία.

Η συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο

Οι εξαιρετικές προσωπικές σχέσεις ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Βασιλιά Κάρολο οδήγησαν στην συνάντηση που θα έχουν οι δυο άνδρες το απόγευμα της Δευτέρας.

Στην ατζέντα της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Βρετανό Μονάρχη θα είναι το θέμα των Γλυπτών του Παρθενώνα και η επιστροφή τους στην Ελλάδα αλλά και το πρώην Βασιλικό Κτήμα στο Τατόι και την ανάδειξή του κατά τα πρότυπα του Dumfries House, της ιστορικής έπαυλης στη Σκωτία που διαχειρίζεται από το 2007 το Ίδρυμα του Βασιλιά.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τον περασμένο Απρίλιο, κατόπιν πρόσκλησης του τότε διαδόχου του θρόνου, την έπαυλη Dumfries House στη Σκωτία και είχε ξεναγηθεί στο ιστορικό κτίριο και το κτήμα. 

Ο Βασιλιάς Κάρολος δείχνει πάντα την αγάπη και το ενδιαφέρον του για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για το Τατόι και την αξιοποίησή του.

Θα συζητήσουν και πάλι την ολιστική στρατηγική που είχε εφαρμόσει το Ίδρυμα του Καρόλου για την αποκατάσταση της έπαυλης και του κτήματος που το περιβάλλει την ανάπτυξη εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών και άλλων δράσεων και την ανάδειξη του κτήματος σε πράσινο τοπόσημο που είναι ανοικτό στους πολίτες σε όλη τη διάρκεια του χρόνου και προσφέρει θέσεις εργασίας στην τοπική κοινωνία.

Στο γεμάτο πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού θα προστεθεί και η παρουσία του στο London School of Economics. 

Το βράδυ της Δευτέρας ο Πρωθυπουργός είναι προσκεκλημένος του καθηγητή Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE Kevin Featherstone για μια συζήτηση με αφορμή την επέτειο 25 χρόνων από την ίδρυση του Ελληνικού Παρατηρητηρίου του LSE. 

O Kυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη, τις μεταρρυθμίσεις που έχει προωθήσει η κυβέρνηση τα τελευταία 3,5 χρόνια, τις προκλήσεις στο δρόμο προς τις εκλογές, την θέση της χώρας σε ένα ρευστό γεωπολιτικό περιβάλλον και μια «δύσκολη» περιοχή, αλλά και για το όραμά του ενόψει τις διεκδίκησης της νέας κυβερνητικής θητείας.

epirusblog.gr
5 of 5
Στο Λονδίνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Η συνάντηση με τον Βασιλιά Κάρολο και το μεγάλο άνοιγμα σε ξένους επενδυτές
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4366652746425761728
item