Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο Κίεβο ο Ρίσι Σούνακ με «δώρο» οικονομική ενίσχυση και νέα αντιαεροπορικά όπλα

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας Ρίσι Σούνακ πραγματοποίησε το Σάββατο την πρώτη επίσκεψή του στο Κίεβο, δεσμευόμενος να συνεχίσει τη σθεναρή υποστήριξη προς την Ουκρανία που ήταν στο επίκεντρο της πολιτικής των προκατόχων του, του Μπόρις Τζόνσον, που βρέθηκε δύο φορές στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, και της Λιζ Τρας.

Ο Σούνακ παρείχε ακόμη ένα νέο πακέτο αντιαεροπορικής άμυνας για να βοηθήσει στην κατάρριψη ρωσικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

«Η Βρετανία γνωρίζει τι σημαίνει να αγωνίζεσαι για την ελευθερία», έγραψε ο Σούνακ στο Twitter. «Είμαστε μαζί σας σε όλη την πορεία».

Πρόσθεσε σε ανακοίνωσή του πως η Βρετανία θα χορηγήσει ένα νέο πακέτο 50 εκατ. λιρών που περιλαμβάνει αντιαεροπορικά όπλα και τεχνολογία όπως ραντάρ για την αντιμετώπιση επιθέσεων με drones.

Η Βρετανία ανέφερε επίσης ότι θα αυξήσει την εκπαίδευση που παρέχει στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας.

«Ενώ οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας καταφέρνουν να απωθούν τις ρωσικές δυνάμεις επί του εδάφους, οι άμαχοι βομβαρδίζονται βάναυσα από αέρος», ανέφερε στη δήλωσή του ο Σούνακ.

«Παρέχουμε σήμερα νέα αντιαεροπορική άμυνα, περιλαμβανομένων αντιαεροπορικών όπλων, ραντάρ και εξοπλισμού κατά των drones και αυξάνοντας την ανθρωπιστική υποστήριξη για τον ψυχρό, δύσκολο χειμώνα μπροστά μας», επισημαίνει.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανήρτησε από την πλευρά του βίντεο που δείχνει τους δύο ηγέτες να συναντιούνται στο Κίεβο και καλωσόρισε τη συνεχιζόμενη υποστήριξη του Λονδίνου.

«Με φίλους σαν εσάς στο πλευρό μας, είμαστε βέβαιοι για τη νίκη μας. Και οι δύο χώρες μας γνωρίζουν τι σημαίνει να υπερασπίζεσαι την ελευθερία», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

epirusblog.gr
5 of 5
Πόλεμος στην Ουκρανία: Στο Κίεβο ο Ρίσι Σούνακ με «δώρο» οικονομική ενίσχυση και νέα αντιαεροπορικά όπλα
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3971704277736189698
item