Άρτα: Οι περιοχές στην Άρτα που ισχύει το "Μπόνους" στο "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ"

«Μπόνους» 15 % στο ύψος της επιδότησης από το Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» για ωφελούμενους που μένουν σε δήμους ή δημοτικές ενότητες με πληθυσμό κάτω των 2.000 κατοίκων προβλέπει ο Οδηγός του προγράμματος, που είχε τεθεί σε διαβούλευση τον Οκτώβριο...
Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα την λίστα με τους Δήμους που εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία.

Όσον αφορά την Π.Ε. Άρτας οι Δήμοι είναι οι εξής:

ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
- Κοινότητα Ανω Καλεντίνης
- Κοινότητα Βελεντζικού
- Κοινότητα Διχομοιρίου
- Κοινότητα Ρετσιανών

ΔΗΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ
- Κοινότητα Αγνάντων
- Κοινότητα Γραικικού
- Κοινότητα Καταρράκτου
- Κοινότητα Κουκκουλίων
- Κοινότητα Κτιστάδων
- Κοινότητα Λεπιανών
- Κοινότητα Μικροσπηλιάς
- Κοινότητα Ράμιας
- Κοινότητα Θεοδωριάνων
- Κοινότητα Μελισσουργών

ΔΗΜΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΚΟΥΦΑ
- Κοινότητα Κομμένου

​Υπενθυμίζεται ότι το βασικό ποσοστό ενίσχυσης για τις επενδύσεις εξοικονόμησης ενέργειας κλιμακώνεται ανάλογα με το εισόδημα από 40 έως 75 %. Συνεπώς με το πρόσθετο μπόνους 15 % διαμορφώνεται από 55 έως 90 %. Για τις επενδύσεις ανακαίνισης το ποσοστό επιχορήγησης» είναι οριζόντια για όλους 30%, συν 15 % (δηλ. τελικά 45 %) με το μπόνους.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε νέους 18-39 ετών (φυσικά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί από 01/01/1984 έως και 31/12/2005), με ατομικό εισόδημα έως 30.000 ευρώ και οικογενειακό έως 50.000 με εμπράγματο δικαίωμα σε επιλέξιμη κατοικία, δηλαδή μονοκατοικία ή διαμέρισμα που χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία.

Σημειώνεται ότι δεν είναι δυνατή η υποβολή αίτησης μόνο για το «Ανακαινίζω», ενώ η συμμετοχή στο «Εξοικονομώ» αποτελεί προϋπόθεση για την αίτηση υπαγωγής στο «Ανακαινίζω».

Το ΥΠΕΝ ανακοίνωσε επίσης την παράταση της διαβούλευσης του Προγράμματος «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» μέχρι και τη Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Οι περιοχές στην Άρτα που ισχύει το "Μπόνους" στο "ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ-ΑΝΑΚΑΙΝΙΖΩ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ"
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 3152388088435631734
item