Θεσπρωτία: Φιλιάτες - Εορτάστηκε η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Εορτάστηκε στις 21/11/22 η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στους Φιλιάτες.

Μετά την δοξολογία στο ναό του Αγίου Δημητρίου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της κωμόπολης.

Παρόντες ήταν ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. Βασίλης Γιόγιακας, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας Θωμάς Πιτούλης, ο δήμαρχος Φιλιατών Σπύρος Παππάς κ. ά.

Διαβάστηκε, στη Δοξολογία, η ημερήσια διαταγή αρχηγού ΓΕΕΘΑ για την 21η Νοεμβρίου, Ημέρα Εορτασμού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Εισοδίων της Θεοτόκου.

Μεταξύ άλλων τόνισε ο αρχηγός: "Δεν θα κουραστώ να τονίζω ποτέ, επιθυμούμε την ειρήνη και εργαζόμαστε γι’ αυτήν… όμως όποιος κάνει το μοιραίο λάθος «να έρθει», να το ξέρει από πριν ότι θα βρει μπροστά του νέο Μαραθώνα, νέα Σαλαμίνα και νέο 731, και είμαι βέβαιος ότι τα Ελληνικά Όπλα θα δοξαστούν ακόμα μία φορά, δίνοντας τον αγώνα τον καλό, όπως τόσες και τόσες φορές στο παρελθόν. 

Ακόμα και για μια σπιθαμή εδάφους, για έναν βράχο, για μία Ελληνική πέτρα. Γιατί όλα αυτά υπάρχουν επειδή πληρώσαμε βαρύ φόρο αίματος για να τα ‘χουμε. Βαρύ, πολύ βαρύ!!!".

Και πρόσθεσε ότι "επ’ ευκαιρία της σημερινής γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων και της Παναγίας μας, της προστάτιδος μας, σας καλώ για ακόμα μία φορά να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο με την ίδια αποφασιστικότητα, με το ίδιο πείσμα και με το βλέμμα σας άγρυπνο παντού και πάντα, ψύχραιμοι και συνάμα ακλόνητοι να δώσετε, αν χρειαστεί κι όποτε χρειαστεί, με ακράτητη και ακάθεκτη ορμή την μόνη απάντηση που δίνουν οι Έλληνες όταν απειλείται η ύπαρξη τους. Την έχετε γραμμένη στο DNA σας, μας την έχουν δώσει οι προπάτορες μας, είναι γνωστή σε όλους!!!".

Κατέληξε σημειώνοντας: "Για εμάς ένας και μόνο είναι ο άριστος οιωνός: Να μάχεσαι για την Πατρίδα!Αυτό μάθαμε απ’ τον Όμηρο, αυτό ακούσαμε απ’ τον Μιλτιάδη, αυτό διδαχθήκαμε απ’ τον Θεμιστοκλή, αυτό παραδειγματιστήκαμε από τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο, αυτό μας βροντοφώναξε ο Κολοκοτρώνης, αυτό μας ενέπνευσε ο Κουντουριώτης κι αυτό διαπερνά σαν ιερό ρίγος τη ραχοκοκαλιά της Ιστορίας μας, φτάνοντας ως το τελευταίο κύτταρο της καρδιάς μας, ως την τελευταία ικμάδα της ψυχής μας".

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Φιλιάτες - Εορτάστηκε η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 6768307595041862529
item