Μπαράζ περιοδειών Μητσοτάκη: Διήμερη επίσκεψη στην Αχαΐα, θα κλείσει με συνέντευξη Τύπου αύριο στην Πάτρα

Την επαναφορά της πολιτικής ατζέντας στην οικονομία και την καθημερινότητα των πολιτών, όπου εκτιμά ότι έχει θετικό αποτύπωμα και σαφές προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, με την παράλληλη ανάδειξη του κυβερνητικού έργου επιδιώκει η κυβέρνηση.

Μπροστά σε αυτή την προσπάθεια βγαίνει ο πρωθυπουργός με περιοδείες σε όλη την χώρα και συχνές παρεμβάσεις επί των πεπραγμένων στην κυβέρνηση. Οι κινήσεις αυτές, όπως είναι φυσικό, εντείνονται καθώς η προεκλογική περίοδος, έστω και άτυπα, έχει ξεκινήσει.

Το θέμα των παρακολουθήσεων έχει προκαλέσει μικρή φθορά στην κυβέρνηση, ωστόσο όπως αποτυπώνεται στις δημοσκοπήσεις που έχουν δημοσιευτεί, αλλά και σε αυτές που λαμβάνει το Μέγαρο Μαξίμου, η υπόθεση δεν δημιουργεί σοβαρούς κλυδωνισμούς και σίγουρα όχι ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη εκτιμούν ότι σε βάθος χρόνου οι απώλειες μπορούν να καλυφθούν, ειδικά όσο θα τίθενται επιτακτικά τα εκλογικά διλλήματα.

Πάντα μπροστά στις δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία

Στη νέα δημοσκόπηση της Alco που προβλήθηκε χθες στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, η ΝΔ διατηρεί προβάδισμα 7,3 ποσοστιαίων μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. 

Το κυβερνών κόμμα προηγείται με 30,3% έναντι 23% του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαφορά να είναι μία μονάδα μικρότερη από την προηγούμενη μέτρηση (ΝΔ: 31,2%, ΣΥΡΙΖΑ 22,9%, διαφορά 8,3%). 

Κυβερνητικά στελέχη παρατηρούν ότι οι απώλειες οφείλονται σε μια δυσαρέσκεια που εκφράζεται από κεντρώους ψηφοφόρους οι οποίοι, όμως, μετακινούνται προς την γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων και δεν γυρίζουν οριστικά την πλάτη στην κυβέρνηση. 

Μάλιστα, σημειώνουν ότι αυτό φαίνεται και από το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αυξήσει τα ποσοστά του καθώς το ίδιο κοινό δεν επιθυμεί την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία.  

Η κυβέρνηση επιζητά άμεση και οριστική διαλεύκανση στην υπόθεση παρακολουθήσεων

Το κυβερνητικό επιτελείο, όπως μεταφέρουν συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, αναμένει ότι η Κουμουνδούρου θα επιμείνει στον πόλεμο φθοράς επενδύοντας στο θέμα των παρακολουθήσεων και την σκανδαλολογία, καθώς, όπως λένε, δεν μπορεί να αντιπαρατεθεί σε επίπεδο πολιτικών προτάσεων και λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία. 

Έτσι, δεν προκάλεσε εντύπωση η κατάθεση για τέταρτη φορά επίκαιρης ερώτησης του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για τις παρακολουθήσεις, με πηγές από το κυβερνητικό στρατόπεδο να αναφέρουν ότι οι απαντήσεις από τον κ. Μητσοτάκη θα δοθούν θεσμικά όταν εισαχθεί προς συζήτηση στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αναδιοργάνωση της ΕΥΠ. 

Τονίζουν επίσης ότι «είναι έργο και υποχρέωση της Δικαιοσύνης να αξιολογήσει όλες τις πληροφορίες και τα στοιχεία γύρω από αυτή την υπόθεση και να προχωρήσει στην άμεση και οριστική διαλεύκανσή της».

Στην Αχαΐα ο πρωθυπουργός

Σήμερα και αύριο ο κ. Μητσοτάκης θα πραγματοποιήσει περιοδεία στην Αχαΐα έχοντας μια σειρά από επαφές με τοπικούς φορείς, θα επισκεφθεί έργα υποδομής που είναι σε εξέλιξη στην περιοχή, θα μιλήσει σε κομματική εκδήλωση, ενώ η περιοδεία θα ολοκληρωθεί με συνέντευξη τύπου που θα δώσει στην Πάτρα την Τετάρτη. 

Πρόκειται για ένα νέο πλαίσιο που θα αποτελέσει οδηγό για τις επισκέψεις του πρωθυπουργού στην περιφέρεια, οι οποίες θα ολοκληρώνονται πάντα με μια συνέντευξη τύπου στις πρωτεύουσες των νομών ώστε να αναδεικνύεται το έργο της κυβέρνησης σε τοπικό επίπεδο και η εκπλήρωση των δεσμεύσεων που είχαν αναληφθεί προς τις τοπικές κοινωνίες. Επόμενοι σταθμοί στις περιοδείες του πρωθυπουργού είναι η Τρίπολη και η Λάρισα. 


epirusblog.gr
5 of 5
Μπαράζ περιοδειών Μητσοτάκη: Διήμερη επίσκεψη στην Αχαΐα, θα κλείσει με συνέντευξη Τύπου αύριο στην Πάτρα
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1167199343615522629
item