Θεσπρωτία: Προς λύση το θέμα της χερσαίας ζώνης -Τι ειπώθηκε για τα φωτοβολταϊκά Μαργαριτίου

Τα σημαντικά θέματα της απόδοσης της χερσαίας ζώνης του λιμανιού Ηγουμενίτσας στην τοπική κοινωνία, αλλά και της επένδυσης φωτοβολταϊκών στο Μαργαρίτι συζητήθηκαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας την Τρίτη 2/11/2021.

Η ΧΕΡΣΑΙΑ ΖΩΝΗ

Για το ζήτημα της χερσαίας ζώνης ο δήμαρχος Γιάννης Λώλος μετέφερε τη διαβεβαίωση των αρμοδίων και ειδικότερα του υπουργού Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ότι η παραχώρησή της στην τοπική κοινωνία θα προβλέπεται στη σύμβαση παραχώρησης, που θα έρθει προς έγκριση στη Βουλή το αργότερο τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2023. 

Σε έγγραφο, που απέστειλε το ΤΑΙΠΕΔ προς το δήμο Ηγουμενίτσας, μαζί με απόσπασμα της σύμβασης και χάρτες, προκύπτει ότι εκείνα τα τμήματα της χερσαίας ζώνης, που δεν είναι προς λιμενική χρήση, θα περάσουν στους πολίτες. 

Ακόμη τονίζεται πως αυτή την περίοδο το Ελεγκτικό Συνέδριο εξετάζει, όπως προβλέπεται, τη νομιμότητα  της διαδικασίας παραχώρησης.

Εξάλλου ο ΟΛΗΓ βρίσκεται σε πορεία νομιμοποίησης τμημάτων της χερσαίας ζώνης, προκειμένου να μπορούν να αποδοθούν στο Δήμο. 

ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΤΟ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙ

Ο κ. Λώλος, όπως και αντιδήμαρχοι στις παρεμβάσεις τους, τόνισαν ότι αυτό, που εξέτασε το δημοτικό συμβούλιο για τη θετική γνωμοδότηση στη Μελέτη των Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου των φωτοβολταϊκών στο Μαργαρίτι είναι οι επιπτώσεις στο περιβάλλον. 

Κριτήριο για τη γνωμοδότηση δεν ήταν  ποιοι συμμετέχουν στην επένδυση. "Δεν θα ζητήσουμε πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων", είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και πρόσθεσε ότι οι αντιδράσεις προέκυψαν για πολιτικούς λόγους. 

Ακόμη ο κ. Λώλος διευκρίνισε ότι δεν γνώριζε τη λίστα με τους επενδυτές και η συμπερίληψη σ' αυτή του δήμου Ηγουμενίτσας έγινε από τους ίδιους τους επενδυτές, μετά από μια γενική συζήτηση.

Ωστόσο, υπογράμμισε ότι αν συμμετάσχει ή όχι ο δήμος είναι υπόθεση, που θα αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο, σταθμίζοντας νομικούς και οικονομικούς παράγοντες.

ΧΩΡΙΣ ΕΝΤΑΣΕΙΣ

Τα θέματα συζητήθηκαν χωρίς εντάσεις και η αντιπολίτευση εξέφρασε τις επιφυλάξεις της και στο θέμα της παραχώρησης της χερσαίας ζώνης και στο θέμα των φωτοβολταϊκών στο Μαργαρίτι, σημειώνοντας ότι χρειάζεται εγρήγορση.  

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Προς λύση το θέμα της χερσαίας ζώνης -Τι ειπώθηκε για τα φωτοβολταϊκά Μαργαριτίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 2065487907806077471
item