Διαδηλωτές στο Ιράν πυρπόλησαν το σπίτι - μουσείο του αγιατολάχ Χομεϊνί (βίντεο)

Βίντεο που δείχνουν το πατρογονικό σπίτι στο Ιράν του εκλιπόντος ιδρυτή της Ισλαμικής Δημοκρατίας αγιατολάχ Χομεϊνί να έχει παραδοθεί στις φλόγες έχουν κυκλοφορήσει ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ακτιβιστές να λένε ότι πυρπολήθηκε από διαδηλωτές.

Το ημιεπίσημο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, ωστόσο, διέψευσε ότι το σπίτι του Χομεϊνί πυρπολήθηκε αντιτείνοντας ότι ένας μικρός αριθμός ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί έξω από αυτό.

Τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν δεκάδες ανθρώπους να ζητωκραυγάζουν, ενώ διακρίνεται ένα σπίτι να καίγεται.

Το Reuters δεν μπόρεσε να διακριβώσει με ανεξάρτητο τρόπο πότε γυρίστηκαν τα βίντεο παρά μόνο την τοποθεσία.

Το δίκτυο 1500Tasvir ανέφερε ότι το περιστατικό σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στη γενέτειρα του Χομεϊνί, την Χομέιν, που βρίσκεται νότια της πρωτεύουσας Τεχεράνης.

Σύμφωνα με τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το σπίτι έχει μετατραπεί σε μουσείο.

«Η πληροφορία είναι ψευδής. Οι πόρτες του σπιτιού του εκλιπόντος ιδρυτή της μεγάλης επανάστασης είναι ανοιχτές για το κοινό», προσθέτει το τηλεγράφημα του Tasnim.

Διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε εθνικό επίπεδο έχουν εξαπλωθεί στο Ιράν από τις 16 Σεπτεμβρίου, έπειτα από τον θάνατο της νεαρής Ιρανής, κουρδικής καταγωγής, Μαχσά Αμινί, κατά την κράτησή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της.

Πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

epirusblog.gr
5 of 5
Διαδηλωτές στο Ιράν πυρπόλησαν το σπίτι - μουσείο του αγιατολάχ Χομεϊνί (βίντεο)
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4734438341070300578
item