Άρτα: Το δημοτικό συμβούλιο Αρταίων δεν έγινε…

Οι καθαρίστριες του Δήμου Αρταίων δεν επέτρεψαν τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Το γεγονός καυτηριάζουν με ανακοίνωσή τους οι επικεφαλής των παρατάξεων “Δημοτική Αναγέννηση” και “Γέφυρα στο μέλλον” Τζένη Ταπραντζή και Γιάννης Παπαλέξης αντίστοιχα.

Η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

“Το Δημοτικό Συμβούλιο σήμερα δεν έγινε… οι πόρτες του Δημαρχείου κλειστές… από τις καθαριστρίες του Δήμου Αρταίων, που εδώ και ένα χρόνο περίπου διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους… χρήματα που κέρδισαν με δικαστική απόφαση… αλλά βρίσκουν τη Δημοτική Αρχή… απέναντι!!

Εμείς ως αντιπολίτευση στεκόμαστε δίπλα στις εργαζόμενες και απαιτούμε να δοθεί ΑΜΕΣΗ λύση…

Ένα δημοτικό συμβούλιο που δίκαια δεν έγινε ποτέ σήμερα… και η δημοτική αρχή που δεν θέλει να δώσει λύση… εδώ και μήνες!!

Υ.Γ. και το κυριότερο αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου δεν μπορούν να παρθούν γιατί λόγω παραίτησης του γραμματέα του Δ.Σ δεν υπάρχει προεδρείο Δημοτικού Συμβουλίου!”.

Η δημοτική αρχή

Σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Τσιρογιάννη αναφέρει πως αναβλήθηκε το αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, μετά από ενέργειες παρεμπόδισης εισόδου στο κτίριο του Δημαρχείου των Μελών του Δημοτικού Συμβουλίου, από ένα μέρος του συνόλου των καθαριστριών.

Υπενθυμίζεται πως αναφορικά με τις καθαρίστριες ισχύουν οι εξής αποφάσεις:

  • Οι οφειλές που υπάρχουν είναι πριν από το 2010, οφειλές που έρχονται από την εποχή των μνημονίων.
  • Στο Δημοτικό Συμβούλιο (19 Σεπτεμβρίου 2022) η Δημοτική Αρχή πρότεινε να εξοφληθούν όλες οι καθαρίστριες σε τρεις 6μηνες δόσεις, με πρώτη δόση έως το τέλος του έτους, προκειμένου να διευκολυνθούν και οι δύο πλευρές.
  • Όλες οι οφειλές του Δήμου από δικαστικές αποφάσεις (που αγγίζουν τις 500.000 ευρώ) να εξοφληθούν έως το 2023, που λήγει η θητεία της παρούσας Δημοτικής αρχής (συνεδρίαση Δ.Σ 19 Σεπτεμβρίου 2022).
  • Στην τελευταία οικονομική επιτροπή προτάθηκε από την Δημοτική αρχή η απορρόφηση ποσού από άλλο κωδικό πληρωμής, ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία εξόφλησης του ποσού που ανέρχεται στις 90.000 ευρώ, από την δικαστική απόφαση, ποσό το οποίο θα πληρωθεί εξολοκλήρου από τους λιγοστούς δημοτικούς πόρους.
  • Επιπλέον σήμερα και προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία της συνεδρίασης για σημαντικά θέματα της Αρτινής Κοινωνίας τα οποία έχριζαν αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου (μισθοδοσίες προσωπικού, υλοποίηση έργων, χρηματοδοτήσεις από προγράμματα κ.α, η Διεύθυνση Οικονομικών του Δήμου  με υπογραφή του αρμοδίου Αντιδημάρχου Οικονομικών, παρέδωσε γραπτή βεβαίωση στην οποία αναφέρεται ότι μέχρι 30/11/2022 θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την καταβολή της 1ης από τις 3 δόσεις που αντιστοιχούν στην αριθμ. 3842/2021 Απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών (Σχετική η αριθμ.186/2019 Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών) που αφορά σε εργατικές διαφορές Σχολικών Καθαριστριών.

Η ανακοίνωση καταλήγει με τα εξής: “Σε σχέση με όσα συκοφαντικά διαδίδονται περί δήθεν βίαιες συμπεριφορές μελών της Δημοτικής Αρχής έναντι των καθαριστριών, υπενθυμίζεται αυστηρά και προς όλους τους τόνους πως στο Δημαρχείο λειτουργούν κάμερες (επιτρεπόμενες σύμφωνα με τον Νόμο). 

Ο Δήμος δεν θα διστάσει να δημοσιοποιήσει το υλικό και να κινηθεί νομικά εναντίον εκείνων που εν γνώσει τους υποπίπτουν στο αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και συκοφαντικής δυσφήμησης.

Τα δικαιώματα όλων είναι απολύτως σεβαστά.

Εξίσου σεβαστό οφείλει να είναι το δικαίωμα του Δημοτικού Συμβουλίου να συνεδριάζει, αφού εκπροσωπεί τους πολίτες της Άρτας.

Εξίσου σεβαστό πρέπει να είναι και το δικαίωμα στην αλήθεια.

Ο Δήμος Αρταίων δεν θα επιτρέψει σε λίγους, συγκεκριμένους και “βαλτούς” να μετατρέψουν μια συνεδρίαση δημοκρατίας σε αρένα λάσπης και μίσους”.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Το δημοτικό συμβούλιο Αρταίων δεν έγινε…
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2241821502211235218
item