Καραμανλής: Σιδηροδρομική σύνδεση του αεροδρομίου με τα μεγάλα λιμάνια της Αττικής

Το χρονοδιάγραμμα σιδηροδρομικής σύνδεσης όλων των μεγάλων λιμανιών της Αττικής με το διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» παρουσίασε στη Βουλή ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Κώστας Καραμανλής στη Βουλή τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει ήδη δημοπρατήσει το μεγαλύτερο πακέτο σιδηροδρομικών έργων ύψους 4,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Καραμανλής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Ανατολικής Αττικής Γιώργου Βλάχου, είπε πως η επέκταση του Μετρό έως τον Πειραιά ολοκλήρωσε την σύνδεση του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας με το αεροδρόμιο ενώ έχουν ήδη δρομολογηθεί τα έργα επέκτασης του προαστιακού προς τα λιμάνια Ραφήνας και Λαυρίου.

Ειδικότερα, ο Υπουργός σημείωσε ότι τα έργα που έχουν δημοπρατηθεί αφορούν:

Την επέκταση του προαστιακού από το Κορωπί εως το Λαύριο. Το έργο περιλαμβάνει νέα σιδηροδρομική γραμμή 37 χλμ κόστους 390,5 εκατ. ευρώ ενώ οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός του 2024 και να ολοκληρωθούν εντός 5ετίας.

Την επέκταση του προαστιακού από το αεροδρόμιο εως την Ραφήνα. Το έργο, προϋπολογισμού 308 εκατ. ευρώ αναμένεται να συμβασιοποιηθεί εντός του 2023 και οι εργασίες να ξεκινήσουν το 2024 και να ολοκληρωθούν το 2028.

Ο κ. Καραμανλής τόνισε παράλληλα πως η χρηματοδότηση των έργων έχει εξασφαλιστεί.


epirusblog.gr
5 of 5
Καραμανλής: Σιδηροδρομική σύνδεση του αεροδρομίου με τα μεγάλα λιμάνια της Αττικής
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7923062292283419159
item