Θεοδωρικάκος για ΕΜΠ: Δεν αποδεχόμαστε κανένα άβατο ανομίας -Οι νόμοι ισχύουν για όλους

Με σχέδιο και αποφασιστικότητα διαλύονται όλα τα άβατα παρανομίας, δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

Υπενθυμίζεται ότι στελέχη της Ασφάλειας Αττικής πραγματοποίησαν χθες επιχείρηση σε αποθήκη εργαστηρίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου στου Ζωγράφου και βρήκαν μολότοφ και τους αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

«Δεν αποδεχόμαστε κανένα άβατο ανομίας, κάθε άβατο διαλύεται και οι χώροι αποδίδονται στους πολίτες και σε εκείνους που πρέπει», τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι.

Με την ευκαιρία και της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στις 17 Νοεμβρίου, ο υπουργός έστειλε δε μήνυμα «να το ξεχάσουν όσοι σκέφτονται να χρησιμοποιήσουν μία επέτειο που αφορά όλο το λαό». «Η αστυνομία είναι εδώ και θα κάνει τη δουλειά της» ξεκαθάρισε ο υπουργός.

Ο κ. Θεοδωρικάκος διεμήνυσε ότι οι νόμοι ισχύουν για όλους, αφορούν τους πάντες, δεν υπάρχουν εξαιρέσεις και διακρίσεις.

Τι είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος για τον συγγραφέα που συνελήφθη για παιδική πορνογραφία

Αναφερόμενος εξάλλου στην υπόθεση της σύλληψης του συγγραφέα παιδικών βιβλίων για παιδική πορνογραφία, ο κ. Θεοδωρικάκος εξήγησε ότι εντοπίστηκε μέσα από τα σύγχρονα ηλεκτρονικά μέσα που διαθέτει η ΕΛΑΣ και συγκεκριμένα το Child Protection System, και δεν προηγήθηκε κάποια καταγγελία.

Ανακοίνωσε μάλιστα, ότι με βάση αυτό το λογισμικό έγιναν άλλες δύο συλλήψεις, ενώ ελέγχονται και άλλοι ύποπτοι. Εξήγησε ότι προηγήθηκε η σχετική έρευνα και αποδείχθηκε ότι οι δυο συλλήψεις δε σχετίζονται με τον συγγραφέα.


epirusblog.gr
5 of 5
Θεοδωρικάκος για ΕΜΠ: Δεν αποδεχόμαστε κανένα άβατο ανομίας -Οι νόμοι ισχύουν για όλους
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 5381845959181704490
item