Επέκταση ωραρίου στο Μετρό; - Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης

Σημαντική συμβολή στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων θα είχε η επέκταση του ωραρίου λειτουργία του Μετρό της Αθήνας, σύμφωνα με τον Κώστα Μπακογιάννη.

Την άποψή του ότι η ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αποτελεί το μοναδικό αντίδοτο για την καταπολέμηση της κυκλοφοριακής συμφόρησης η οποία μαστίζει τους δρόμους της πόλης εξέφρασε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM.

«Όλοι μιλάμε για την κυκλοφοριακή συμφόρηση, για το έμφραγμα το οποίο παθαίνει η Αθήνα καθημερινά. Πρακτικά ο μόνος τρόπος να το αντιμετωπίσουμε είναι να ενισχύσουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. 

Γι’ αυτό γίνεται πάρα πολύ μεγάλη συζήτηση, αλλά δυστυχώς δεν έχουμε κάνει ακόμη τα αναγκαία βήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπακογιάννης προτού χαιρετίσει την επικείμενη παραλαβή των πρώτων 250 καινούργιων λεωφορείων τα οποία θα κυκλοφορήσουν στους δρόμους της Αθήνας μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στο Μετρό της Αθήνας, εστιάζοντας στην ανάγκη επέκτασης του ωραρίου λειτουργίας του, ένα μέτρο που βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

«Το στηρίζω (σ.σ. έργο επέκτασης ωραρίου μετρό) με όλες μου τις δυνάμεις μου, το έχω κάνει στο παρελθόν και θα συνεχίσω να το κάνω, όχι μόνο ως δήμαρχος αλλά και ως γονιός -κι εσείς πατέρας είστε και εγώ πατέρας είμαι. 

Χίλιες φορές να μπαίνουν τα παιδιά μας στο Μετρό παρά να μπαίνουν σε αυτοκίνητα στις 3 και στις 4 η ώρα τη νύχτα. 

Ένας λόγος παραπάνω για να αισθανόμαστε όλοι καλύτερα και να είναι τα παιδιά μας καλά, να πάρουμε την απόφαση και να προχωρήσουμε σε αυτήν την επέκταση. Άλλωστε νομίζω ότι αναλογικά το κόστος δεν είναι μεγάλο, είναι κάτι που πλέον τα οικονομικά μας το αντέχουν».


Ακολουθούν τα ισχύοντα τελευταία δρομολόγια ανά γραμμή του Μετρό

Γραμμή 1 (Πειραιάς-Κηφισιά)
Από Πειραιά: 00:15 (έως Στ.Ομόνοια 0:30)
Από Κηφισιά 00:15 (έως Στ.Ομόνοια 0:30)

Γραμμή 2 (Ανθούπολη – Ελληνικό)
Από σταθμό Ανθούπολης: 00:08 (Δευτέρα-Πέμπτη + Κυριακή), 1:14 (Παρασκευή-Σάββατο)
Από σταθμό Ελληνικό: 00:04 (Δευτέρα-Πέμπτη + Κυριακή), 01:11 (Παρασκευή-Σάββατο)

Γραμμή 3 (Δημοτικό Θέατρο – Δουκίσσης Πλακεντίας)
Από σταθμό Δημοτικό Θέατρο: 23:59 (Δευτέρα-Πέμπτη + Κυριακή), 1:06 (Παρασκευή-Σάββατο)
Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο: 22:55

Από σταθμό Δουκ. Πλακεντίας: 00:03 Δευτέρα-Πέμπτη + Κυριακή), 1:10 (Παρασκευή-Σάββατο)
Από σταθμό Αεροδρόμιο: 23:34

epirusblog.gr
5 of 5
Επέκταση ωραρίου στο Μετρό; - Τι δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1899525651047943541
item