Ποια επιδόματα έρχονται έως τα Χριστούγεννα: Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι στα ATM σας

Μέσω επιδομάτων αναμένεται να δουν χρήματα στα ταμεία τους πολίτες, καθώς πλησιάζουμε προς τις γιορτές των Χριστουγέννων

Πρωτίστως, οι αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης θα υποβάλλονται μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου και η πρώτη δόση του βοηθήματος, θα καταβληθεί πριν από τα Χριστούγεννα.

Τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ

Την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου αναμένεται να καταβάλει ο ΟΠΕΚΑ μια σειρά από επιδόματα και παροχές στους δικαιούχους.

Αναλυτικά:

-Η πέμπτη διμηνιαία δόση του επιδόματος παιδιού. (Αυτό αφορά όσους έχουν υποβάλει αίτηση και έχει εγκριθεί).

-Το επίδομα γέννησης: Υπενθυμίζεται ότι επίδομα ανέρχεται σε 2.000 ευρώ και καταβάλλεται σε δύο ισόποσες δόσεις των 1.000 ευρώ: Η πρώτη δόση χορηγείται τον επόμενο μήνα από τη γέννηση του παιδιού, εφόσον η αίτηση υποβληθεί και εγκριθεί μέσα στον μήνα της γέννησης του παιδιού και η 2η δόση μετά από πέντε μήνες από το μήνα της γέννηση του παιδιού. Ωστόσο για τα δίδυμα δίνονται 4.000 ευρώ κ.ο.κ

Το επίδομα στέγασης

α. Για τον δικαιούχο είναι 0 ευρώ το μήνα, ενώ για κάθε επιπλέον μέλος του νοικοκυριού προσαύξηση 35 ευρώ το μήνα. Το ανήλικο παιδί προσμετράται ως ενήλικας τόσο στον υπολογισμό των εισοδηματικών κριτηρίων, όσο και στον υπολογισμό του εισοδήματος. 

Η κλιμάκωση που επιλέχθηκε, δίνει έμφαση στο παιδί, με προφανή στόχο να προωθηθεί η γεννητικότητα, ενώ ειδική μέριμνα υπάρχει για τις μονογονεϊκές οικογένειες και τα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα.

β. Στη μονογονεϊκή οικογένεια, για το πρώτο ανήλικο μέλος του νοικοκυριού ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα.

γ. Στα νοικοκυριά με απροστάτευτα τέκνα, ορίζεται προσαύξηση 70 ευρώ το μήνα για κάθε απροστάτευτο τέκνο.

δ. Ως ανώτατο όριο του Επιδόματος Στέγασης ορίζονται τα 210 ευρώ μηνιαίως, ανεξαρτήτως της σύνθεσης του νοικοκυριού.

ε. Για τα μισθωτήρια στα οποία το ποσό του ενοικίου είναι μικρότερο των ανωτέρω ποσών, το ύψος του επιδόματος ανέρχεται έως του αντίστοιχου ποσού. Δεν γίνονται δεκτά μισθωτήρια με ποσό μικρότερο των 10 ευρώ.

Επίσης την ίδια ημέρα θα πληρωθούν τα προνοιακά αναπηρικά και τα διατροφικά επιδόματα, η Στεγαστική Συνδρομή, το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης ανασφαλίστων υπερηλίκων και η σύνταξη υπερηλίκων και το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα (πρώην ΚΕΑ).

epirusblog.gr
5 of 5
Ποια επιδόματα έρχονται έως τα Χριστούγεννα: Τα ποσά που θα λάβουν οι δικαιούχοι στα ATM σας
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6122691848312929105
item