Alexa: Όμορφη, έξυπνη και με… φωνάρα

Συνέντευξη στο ένθετο UR του Ελεύθερου Τύπου και στο pronews, έδωσε η τραγουδίστρια Alexa.

Η Αlexa δεν διαθέτει απλά µία «καλή φωνή». ∆ιαθέτει µία εξαιρετική φωνή αλλά είναι και performer.

Πρακτικά «ερµηνεύει», δεν τραγουδά απλώς. Οι εµφανίσεις της είναι λίγες και επιλεγµένες. 

Όπως αρµόζει σε µία από τις ελάχιστες αποφοίτους του τµήµατος Μουσικών Σπουδών του Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου της Αθήνας που συνδυάζουν όλο το «πακέτο»: Φωνή, εµφάνιση και «χαρακτήρα».

Για όλα αυτά και πολλά άλλα µίλησε στην Ζίνα Γκουριώτη.

– Από πότε άρχισες να ασχολείσαι µε τη µουσική και το τραγούδι; Πώς ξεκίνησαν όλα για εσένα;

«Θα µπορούσα να πω πως, τα πρώτα µουσικά µου ακούσµατα και ερεθίσµατα, τα είχα ήδη δεχτεί από… τη κοιλιά της µαµάς µου, καθώς και εκείνη είναι µουσικός και πιανίστρια και έπαιζε ασταµάτητα πιάνο! 

Τριών χρονών ξεκίνησα τα πρώτα µαθήµατα πιάνου µε εκείνη, στη συνέχεια µπήκα σε µουσικό σχολείο. Μετά εισήχθην και αποφοίτησα από το Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο, από το τµήµα Μουσικών Σπουδών! 

Το όνειρο µου αρχικά ήταν να γίνω πιανίστρια. Το τραγούδι ήρθε αργότερα. Αρχικά ξεκίνησα να γράφω τραγούδια. Θυµάµαι το πρώτο τραγούδι που έγραψα ήταν στην 3η ∆ηµοτικού. Η µουσική είναι η ζωή µου!»

– Γράφεις η ίδια τα τραγούδια σου λοιπόν… Από πού αντλείς την πηγή της εµπνευσής σου και τι θέµατα πρωταγωνιστούν στους στίχους σου;

«Πηγή έµπνευσης για εµένα είναι η φύση, οι εποχές, οι άνθρωποι, οι καταστάσεις γύρω µας, η ζωή και φυσικά η αγάπη. Όταν ξεκίνησα να γράφω τραγούδια στο δηµοτικό, οι στίχοι µου ήταν πιο “αθώοι“, όπως είναι λογικό!

Το πρώτο µου τραγούδι µιλούσε για τα Χριστούγεννα, ένα άλλο για το πόσο σηµαντικοί είναι στη ζωή µας οι φίλοι, ένα για τη δυστυχία που φέρνει ένας πόλεµος και ένα που παραµένει αγαπηµένο µου και λέγεται ‘’Οταν γελάσουν όλα τα παιδιά‘’, που αναφέρει πως τα παιδιά είναι η ελπίδα και το µέλλον αυτού του πλανήτη.

Μεγαλώνοντας, ξεκίνησα να γράφω για την αγάπη µεταξύ των ανθρώπων! Πολλές φορές στους στίχους µου τονίζω πώς πρέπει να µή ξεχνάµε να ζούµε! Να ζούµε τη ζωή, να ζούµε τις µικρές και µεγάλες στιγµές µε αυτούς που αγαπάµε, γιατί αυτό είναι η ζωή!»

– Βλέπω πως έχεις µια φιλοσοφία ζωής που προωθείς! Εσύ την τηρείς; Γιατί ζούµε σε µία εποχή που συµβαίνουν διάφορα γεγονότα γύρω µας. Έχεις όνειρα και στόχους;

«Ναι πιστεύω αυτή είναι η φιλοσοφία γενικά της ζωής ή τουλάχιστον θα έπρεπε να είναι. Προσπαθώ να την τηρώ, καθώς όντως ζούµε σε ένα παράξενο και απρόβλεπτο κόσµο και η καθηµερινότητα έχει γίνει κι εκείνη απρόβλεπτη. 

Για αυτό και νοµίζω οι µικρές όµορφες στιγµές µε αγαπηµένους ανθρώπους έχουν πλέον και µεγαλύτερη αξία!

Φυσικά κι έχω όνειρα και στόχους και πρέπει όλοι µας να έχουµε, όσο δύσκολοι και να µοιάζουν οι καιροί! Εξ‘άλλου όπως αναφέρει κι ένα αγαπηµένο µου γνωµικό ‘’Μην φοβάσαι την απόσταση ανάµεσα στα όνειρα σου και την πραγµατικότητα. Αν µπορείς να το ονειρευτείς, µπορείς και να το κάνεις‘’»

– Θεωρείσαι από τις καλύτερες ερµηνεύτριες ξένων τραγουδιών και έχεις πολλές κλασικές διασκευές στο πρόγραµµα σου. ∆εν έχουµε ακούσει να ερµηνεύεις ελληνικά τραγούδια. Το ελληνικό ρεπερτόριο υπάρχει για σένα;

«Ναι, η αλήθεια είναι πως έχω µια προτίµηση στο ξένο ρεπερτόριο! Έχω πολλές jazz, soul funk διασκευές κλασικών τραγουδιών των E.Presley, F.Sinatra , Pink Martiny κ.α. αλλά και jazz swing διασκευές των Dua Lipa,The Weeknd κ.α. Και φυσικά η disco και τα ’80s επίσης πρωταγωνιστούν στο προγραµµά µου! 

Όσον αφορά το ελληνικό ρεπερτόριο, έχω πάρα πολλές ελληνικές swing και jazz διασκευές γνωστών κλασικών και καινούργιων τραγουδιών και φυσικά ελληνική disco!»

– Πες µου κάτι για σένα που δεν γνωρίζω και δεν περιµένω να ακούσω! Σχετικό ή µή σχετικό µε την µουσική.

«Χµµµ…θα σου πω πως, µου αρέσει η βυζαντινή µουσική και ξέρω να ψέλνω. Στο σχολείο συχνά ψέλναµε σε λειτουργίες στην εκκλησία!» 

– Θεωρείς ότι η εµφάνιση και το όλο στήσιµο είναι καθοριστικός παράγων για µια τραγουδίστρια/τραγουδιστη;

«Σίγουρα η εµφάνιση είναι παράγοντας που έχει σηµασία, καθώς ζούµε καθαρά στην εποχή της εικόνας! Ωστόσο δεν είναι αρκετή, γιατί η εµφάνιση θα κεντρίσει το ενδιαφέρον ενός θεατή/ακροατή για µερικά λεπτά. 

Θα πρέπει να διαθέτεις πολλά περισσότερα για να τον κερδίσεις για πολύ περισσότερο! Θέλει να αφιερώσεις πολύ χρόνο στον εαυτό σου για να εξελιχθείς ως φωνή, ως καλλιτέχνης, ως άνθρωπος, ως παρουσία».

– Θέλω να µου πείς για τη τελευταία σου κυκλοφορία και πού µπορεί κάποιος να έρθει να σε ακούσει αυτόν τον καιρό;

«Το τελευταίο διάστηµα έχω κυκλοφορήσει το ‘’Ζωή σαν καλοκαίρι‘’ , που µιλάει ακριβώς για ότι ανέφερα παραπάνω, πώς πρέπει να ζούµε τη ζωή µας κι επειδή το καλοκαίρι είναι µία περίοδος ξεγνοιασιάς, οµορφιάς, ωραίων στιγµών, αγαπηµένων ανθρώπων, θα πρέπει να κάνουµε τη ζωή µας να µοιάζει µε… καλοκαίρι! 

Και το δεύτερο ονοµάζεται “Knock Knock” και µπορείτε να τα ακούσετε, µαζί µε άλλα τραγούδια µου, στο κανάλι µου στο Youtube και στο Spotify! Κάθε Παρασκευή εµφανίζοµαι στο bar-restaurant, Giacomo στη Κηφισιά».

epirusblog.gr
5 of 5
Alexa: Όμορφη, έξυπνη και με… φωνάρα
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 2529713695189476146
item