Πρέβεζα: Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας για την Απεργία στις 9 Νοέμβρη

Συνάδελφε – συναδέλφισσα,

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πρέβεζας απευθύνει αγωνιστικό κάλεσμα προς όλους τους συναδέλφους εμπόρους, τους μικρούς επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες της πόλης μας.


«Δυναμώνουμε τους αγώνες μας, υπερασπίζουμε το εισόδημά μας,


διεκδικούμε την κάλυψη των αναγκών μας»

Ακούμε από παντού ότι μας περιμένει ένα ακόμα «δύσκολος χειμώνας». Μετά την οικονομική κρίση της προηγούμενης δεκαετίας, τις βαριές επιπτώσεις της πανδημίας καλούμαστε τώρα να αντιμετωπίσουμε την πρωτοφανή ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση.

Δυστυχώς από την κυβέρνηση δεν έχει παρθεί κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ακρίβεια στο ρεύμα, στα καύσιμα, στις πρώτες ύλες. ΦΠΑ και ΕΦΚ συνεχίζουν να επιβαρύνουν σημαντικά την τιμή των καυσίμων και να ψαλιδίζουν το εισόδημα της λαϊκής οικογένειας και κατά επέκταση και τον τζίρο των καταστημάτων μας

Ο φόρος του τέλους επιτηδεύματος που θεσπίστηκε σαν έκτακτο μέτρο πριν μια δεκαετία, είναι ακόμα εδώ. Επιπλέον δεν έχουμε ακούσει ούτε λέξη για ανακούφιση από τα συσσωρευμένα χρέη. Μόνο μικρές ρυθμίσεις επί ρυθμίσεων, με την εφορία και το ΚΕΑΟ να προχωρούν σε κατασχέσεις. Την στιγμή μάλιστα που 40.000 πλειστηριασμοί κατοικιών βρίσκονται σε εξέλιξη!

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση, αρνείται να επαναφέρει το αφορολόγητο στις 12.000€, την ίδια ώρα που κάνει ένα σωρό δωράκια στις μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους.

Επιπλέον το επόμενο διάστημα θα βρεθούμε μπροστά σε νέες δυσκολίες και χαράτσια. Από 1/1/23 έρχεται νέα αύξηση στις ασφαλιστικές εισφορές, με βάση το νόμο Κατρούγκαλου που συνέχισε να έχει ισχύ και  στο νόμο Χατζηδάκη, που λόγω πληθωρισμού αναμένεται να είναι της τάξης του 10%.

Σήμερα μας καλούν να ζήσουμε με δελτίο ρεύματος, να μαθαίνουμε στο ελεγχόμενο σκοτάδι, να ρίχνουμε τη θερμοκρασία στο θερμοστάτη. Γιατί; Για να προχωρήσουν οι στόχοι της πράσινης ανάπτυξης που θέτουν η Ε.Ε. και οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι. 

Για να στηρίξουν τις πολεμικές επεμβάσεις πρέπει εμείς να προσαρμοστούμε στη φτώχεια, στην πείνα, στο κρύο! Η ακολουθούμενη εδώ και αρκετά χρόνια πολιτική στον τομέα της ενέργειας, η πανάκριβη όπως αποδεικνύεται «πράσινη μετάβαση», το «χρηματιστήριο ενέργειας» καθιστούν το ρεύμα πανάκριβη παροχή από κοινωνικό αγαθό.

Αυτά σε συνδυασμό με τις  οφειλές σε εφορία, ΕΦΚΑ, προμηθευτές, τράπεζες κ.α. εκτινάσσουν το κόστος λειτουργίας των καταστημάτων μας.

Όσους διακανονισμούς και να κάνουμε η κατάσταση μέρα με τη μέρα χειροτερεύει. Η «επιχειρηματικότητα» έχει άλλο πρόσημο για τις μεγάλες επιχειρήσεις, και άλλο για τους επαγγελματίες και εμπόρους. Από την μια οι μεγάλες επιχειρήσεις καλοταϊσμένες με 35 δις ευρώ από το ταμείο ανάκαμψης, με τις επιδοτήσεις και τις φοροαπαλλαγές, απολαμβάνουν την μερίδα του λέοντος. Από την άλλοι εμείς με τα ψίχουλα των κουπονιών, την ακρίβεια και την φορολογία, να παλεύουμε καθημερινά πνιγμένοι στην ανασφάλεια.

Δυστυχώς αποδεικνύεται ότι η ατομική προσπάθεια του καθενός μας, οι περισσότερες ώρες δουλειάς, η μείωση των δαπανών ακόμη και για στοιχειώδεις ανάγκες των καταστημάτων και των οικογενειών μας δεν μπορούν να αντιστρέψουν την άσχημη κατάσταση που διαμορφώνει η μεγάλη εικόνα. Οι συνέπειες είναι άσχημες και δεν αρκεί μόνο η ατομική προσπάθεια του καθενός μας.

Απαιτούνται τώρα γενναία μετρά προστασίας του εισοδήματός μας!

Απέναντι σε όλα αυτά, ο Σύλλογος μας όπως και άλλοι Εμπορικοί Σύλλογοι στην περιοχή μας, καθώς και η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Β/Δ  Ελλάδας & Νήσων καλούμε σε μαζική  συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 9 Νοέμβρη! Να συμπορευτούμε με όσους έχουν τις ίδιες αγωνίες και προβλήματα με εμάς! Με τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους μικρομεσαίους αγρότες.

Οι ευθύνες της πλειοψηφίας της ΕΣΕΕ είναι τεράστιες. Την ώρα που εμείς στενάζουμε στα μαγαζιά μας, καλλιεργεί την αναμονή και τον εφησυχασμό ενώ τα προβλήματα μας διογκώνονται. Αρκείται σε μια ανακοίνωση για τις κινητοποιήσεις χωρίς βέβαια να παίρνει κανένα άλλο μέτρο για την επιτυχία τους.

Ήρθε η ώρα να τους προσπεράσουμε με τον ΑΓΩΝΑ μας. Καλούμε τα σωματεία αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών της πόλης μας να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση.  Καλούμε τους όλους τους συναδέλφους, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, κάθε επαγγελματία που προβληματίζεται και δεν αντέχει το άγχος της ανασφάλειας και τη θηλιά των χρεών, να συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση.

Διεκδικούμε: 

ü  Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000, με προοδευτική αύξηση της φορολογίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος, της προκαταβολής φόρου.

ü  Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Φθηνότερο τιμολόγιο σε φως, νερό, τηλέφωνο, χωρίς πρόσθετα χαράτσια.

ü  Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

ü  Καμία διακοπή ρεύματος σε όσους δεν μπορούν να ανταποκριθούν στους υπέρογκους λογαριασμούς. Άμεση ρύθμιση των χρεών

ü  Διαγραφή χρεών σε εφορία και τράπεζες. Του συνόλου των τόκων και των προστίμων. Του 30% του υπόλοιπου χρέους για τους εν ενεργεία και του 50% για όσους έβαλαν λουκέτο.

ü  Διαγραφή τόκων και προστίμων για χρέη ατομικής ασφάλισης. Επίσης, διαγραφή του μέρους των χρεών που αφορά την εισφορά υγείας. Η υγεία πρέπει να είναι δημόσια και δωρεάν για όλους, με σύγχρονες και επαρκείς υπηρεσίες. Αυξήσεις στις συντάξεις

ü  Καθιέρωση ακατάσχετου επιχειρηματικού λογαριασμού.

ü  Αναστολή κατασχέσεων και απαγόρευση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.

ü  Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές, τις μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης». 


Έχουμε φωνή και ήρθε η ώρα να ακουστεί!

Μπορούμε με τη δύναμη των αγώνων μας να τα καταφέρουμε!


Πρέβεζα  4/11/2022 


epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Ανακοίνωση Εμπορικού Συλλόγου Πρέβεζας για την Απεργία στις 9 Νοέμβρη
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 8975842655411874758
item