Απεργία: Πώς θα κινηθούν Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ και λεωφορεία στις 9 Νοεμβρίου -«Χειρόφρενο» στα ταξί

Με πολύωρες στάσεις εργασίας, αλλά και 24ωρες κινητοποιήσεις, θα συμμετάσχουν στη γενική απεργία της Τετάρτης 9 Νοεμβρίου τα σωματεία εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Σε ό,τι αφορά το μετρό, δηλαδή τις Γραμμές 2 και 3, νωρίτερα εξέδωσε ανακοίνωση το ΣΕΛΜΑ (Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών), στην οποία τονίζεται πως οι δύο Γραμμές του μετρό θα λειτουργήσουν μόνο στο διάστημα από τις 9:30 το πρωί έως τις 15:00, για τη διευκόλυνση των απεργών διαδηλωτών.

Για τη Γραμμή 1 (πρώην ΗΣΑΠ), ωστόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση του αρμόδιου σωματείου, τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται από τις 9:00 το πρωί έως και τις 17:00.

Για το τραμ, τα δύο σωματεία ηλεκτροδηγών έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στην απεργία με στάσεις εργασίας και πως το μέσο θα λειτουργεί στο διάστημα από τις 8:00 το πρωί έως και τις 22:00.

Να σημειωθεί ότι η ΣΤΑΣΥ εντός των προσεχών ωρών θα εκδώσει έναν οδηγό για την απεργία προκειμένου οι πολίτες να γνωρίζουν τα πρώτα και τα τελευταία δρομολόγια που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη σε μετρό, Ηλεκτρικό και τραμ.

Απεργία και στα λεωφορεία

Στην απεργία της Τετάρτης θα συμμετάσχουν και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία. Σύμφωνα με το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, τα λεωφορεία θα παραμείνουν ακινητοποιημένα από την έναρξη της κυκλοφορίας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της κυκλοφορίας.

Τα τρόλεϊ, δηλαδή το σωματείο εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, θα ανακοινώσουν αύριο 8 Νοεμβρίου το πώς ακριβώς θα συμμετάσχει στην απεργία.

Να σημειωθεί ότι η απεργία θα επηρεάσει και τα δρομολόγια των λεωφορείων στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, «ο ΟΑΣΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ αποφάσισε να συμμετάσχει στην 24ωρη Γενική Απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ για την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου. 

Η κινητοποίηση θα αρχίσει από την έναρξη της πρωινής βάρδιας, τα ξημερώματα της Τετάρτης, και θα διαρκέσει μέχρι τη λήξη της νυχτερινής βάρδιας, ενώ το Συνδικάτο θα διαθέσει προσωπικό ασφαλείας για την κυκλοφορία 50 λεωφορείων».

Σημειώνεται ότι κανονικά θα εκτελεστούν τα δρομολόγια των ειδικά διασκευασμένων οχημάτων εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρίες, καθώς και η νυχτερινή γραμμή Ν1 που εκτελεί το δρομολόγιο ΚΤΕΛ - Αεροδρόμιο Νυχτερινό.

«Χειρόφρενο» στα ταξί -Τι ισχύει για τα τρένα

Το έξτρα… εμπόδιο της ημέρας θα είναι ότι στην απεργία θα συμμετάσχουν και τα ταξί. Όπως αναφέρει ο ΣΑΤΑ, η απεργία στα ταξί θα ισχύει από τις 6:00 τα ξημερώματα της 9ης Νοεμβρίου έως τις 6:00 τα ξημερώματα της 10ης Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τα τρένα και τον προαστιακό, στην απεργία θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, με την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης να προτείνει στάσεις εργασίας από τις 9:00 έως τις 17:00. Η Hellenic Train (πρώην ΤΡΑΙΝΟΣΕ) θα εκδώσει οδηγίες για τα δρομολόγια.

Υπενθυμίζεται ότι στην απεργία συμμετέχει και η ΠΝΟ, κάτι που σημαίνει ότι καθ’ όλο το 24ωρο τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια. Η κινητοποίηση αφορά όλες τις κατηγορίες.


epirusblog.gr
5 of 5
Απεργία: Πώς θα κινηθούν Μετρό, Ηλεκτρικός, Τραμ και λεωφορεία στις 9 Νοεμβρίου -«Χειρόφρενο» στα ταξί
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8882884138635404766
item