Θεσπρωτία: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. Θεσπρωτίας - Όλοι στην Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοέμβρη με το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία του, στην Πλατεία Δημαρχείου στις 10 το πρωί.

Συναδέλφισες, συνάδελφοι, 9 Νοέμβρη απεργούμε, δίνουμε απάντηση στους εργοδότες του κλάδου, που πλουτίζουν από τον μόχθο μας, την ώρα που ο μέσος μισθός δεν φτάνει για να καλύψει τις ανάγκες μας ούτε μέχρι τα μάσα του μήνα.

Η Κυβέρνηση μας λέει να προσαρμοστούμε σ΄ αυτές τις συνθήκες, λες και είναι φυσικό φαινόμενο και όχι αποτέλεσμα της εμπορευματοποίησης της ενέργειας και των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων, που οξύνονται και δημιουργούν πολεμικές συγκρούσεις, όπως ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία.

Εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στην φτώχεια με τα είδη πρώτης ανάγκης να είναι πανάκριβα, και τις τιμές στην ενέργεια απλησίαστες, ενώ το μεγάλο κεφάλαιο τροφοδοτείται με φοροαπαλλαγές και κρατικό χρήμα από το υστέρημα μας.

Στους εργαζόμενους του κλάδου μας που αποτελεί την αιχμή της καπιταλιστικής ανάπτυξης, επικρατούν μισθοί πείνας, εξοντωτική δουλειά και εργοδοτική αυθαιρεσία. Τα 10ωρα για τους περισσότερους είναι νόμος και τα δώρα και επιδόματα ζητούνται πίσω από τους εργοδότες.

Συνάδελφοι, συναδέλφισες, δεν ρίχνουμε τις απαιτήσεις μας, ούτε προσαρμόζουμε τις ζωές μας γυρνώντας αιώνες πίσω.

Ερχόμαστε στο Σωματείο μας.

Αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα στη ζωή και διεκδικούμε:

· Υπογραφή Κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Διασφάλιση του 8ωρου, 5ήμερου, 40ωρου.

· Προσλήψεις για την κάλυψη όλων των θέσεων εργασίας με πλήρη απασχόληση και συμβάσεις αορίστου χρόνου.

· Ενταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά Επαγγέλματα μαγείρων, καμαριέρων, και όλων των ειδικοτήτων που ήτανε ενταγμένες μέχρι το 2012.

· Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.

· Κατάργηση του Ν. Χατζηδάκη και όλων των Αντεργατικών Νόμων.

· Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές των βασικών προϊόντων διατροφής, στην ενέργεια και κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς κατανάλωσης.

· Κανένα εργατικό λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο, θέρμανση.

Η Διοίκηση του Συνδικάτου

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. Θεσπρωτίας

Ζωσιμαδών 4 Ηγουμενίτσα

τηλ. 2665022136 -6939245255 email ergkigu@gmail.com

epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΠΙΣΗΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ Ν. Θεσπρωτίας - Όλοι στην Πανελλαδική Απεργία στις 9 Νοέμβρη με το Εργατικό Κέντρο και τα Σωματεία του, στην Πλατεία Δημαρχείου στις 10 το πρωί.
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 450450999418081430
item