Χρ. Σταϊκούρας: Η Ελλάδα έχει δώσει τους περισσότερους πόρους στην Ε.Ε. - Αύξηση 7% στις συντάξεις

Ο Υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε το βράδυ της Πέμπτης στην τηλεόραση του Blue Sky, για την ακρίβεια και τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση.

«Η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι στέκεται δίπλα στην κοινωνία και δηλώνω ότι θα βοηθήσουμε την κοινωνία για όσο χρειαστεί εφόσον υπάρχει δημοσιονομικός χώρος», τόνισε στο Blue Sky και την εκπομπή «Παρεμβάσεις» ο κ. Σταϊκούρας.

Υπογράμμισε ότι «η Κυβέρνηση έδωσε φέτος τους περισσότερους πόρους στην κοινωνία σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Ανέφερε επίσης ότι «θα έχουμε υψηλή ανάπτυξη φέτος δηλαδή το 2022 ύψους 6% και του χρόνου θα έχουμε θετικό πρόσημο ενώ η ανεργία μειώθηκε περισσότερο απ' ότι υπολογίζαμε».

Ο Υπουργός δήλωσε ότι «υλοποιούμε το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης, δεν μπορούμε να δώσουμε πρόσθετα μέτρα αν και δυστυχώς έχουμε υψηλό πληθωρισμό που επιμένει και θα κινηθεί γύρω στο 10% το 2023».

Υποστήριξε ότι τα περισσότερα χρήματα στήριξης για το ρεύμα προέρχονται από τους παρόχους ενώ υποσχέθηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουμε εισπράξει πάρα πολλά χρήματα από τα υπερ-έσοδα των εταιρειών ρεύματος. «Το μέτρο στήριξης για το ρεύμα πέτυχε», είπε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι η αύξηση στις συντάξεις θα είναι πάνω από 7%. Ανέφερε παράλληλα ότι η χώρα πρέπει να επιστρέψει σε πρωτογενές πλεόνασμα το 2023 και να αποκτήσει επενδυτική βαθμίδα.


epirusblog.gr
5 of 5
Χρ. Σταϊκούρας: Η Ελλάδα έχει δώσει τους περισσότερους πόρους στην Ε.Ε. - Αύξηση 7% στις συντάξεις
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 9116781686473904571
item