Κολωνός: Συνελήφθη ο πατέρας μετά τη φωτιά - Πολύ σοβαρή η κατάσταση του 5χρονου

Στη σύλληψη του πατέρα του 5χρονου παιδιού που νοσηλεύεται διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του «Αττικόν» σε πολύ σοβαρή κατάσταση προχώρησε η αστυνομία το πρωί της Δευτέρας λίγες ώρες μετά τη φωτιά στο διαμέρισμα της οδού Αλκυόνης στον Κολωνό.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο πατέρας του παιδιού κατηγορείται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο πατέρας υποστηρίζει ότι η φωτιά μπορεί να ξεκίνησε από έναν αναπτήρα με τον οποίο έπαιζε στον καναπέ του σπιτιού το ένα από τα μεγαλύτερα αδέρφια του 5χρονου αγοριού ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις μιλούσαν για φωτιά από μάτι της κουζίνας.

Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάσταση του παιδιού είναι «πολύ σοβαρή, απελπιστικά άσχημη, είναι διασωληνωμένο με πολυοργανική ανεπάρκεια». 

Δείτε βίντεο από το εσωτερικό του σπιτιού μετά τη φωτιά



Σύμφωνα με την ΕΡΤ ο πατέρας του 5χρονου, ο οποίος φέρεται να ήταν σε κατάσταση μέθης, αρχικά είπε στους πυροσβέστες ότι ότι ήταν στην είσοδο του κτηρίου για να ξεκουραστεί από την εργασία τους στις ελιές αλλά στη συνέχεια τους είπε ότι ήταν στο διαμέρισμα και έβγαλε τα παιδιά ο ίδιος.

Μαζί με το 5χρονο παιδί στο διαμέρισμα της οδού Αλκυόνης βρίσκονταν τα δύο ανήλικα αδέλφια του ηλικίας 8 και 12 ετών τα οποία κατάφεραν να βγουν από το διαμέρισμα, λίγο πριν φτάσουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής.

Δείτε φωτογραφίες από το εσωτερικό του διαμερίσματος στον Κολωνό

kolonos_fwtia__1_
Ήταν κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς που οι πυροσβεστικές δυνάμεις ανέσυραν χωρίς τις αισθήσεις του, από το υπνοδωμάτιό του, το 5χρονο αγόρι.

Η πυρκαγιά τέθηκε άμεσα υπό έλεγχο και στο σημείο επιχείρησαν 15 πυροσβέστες με 5 οχήματα.
IMG_0069
Για τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην οδό Αλκυόνης μίλησε ένοικος της πολυκατοικίας.

«Οι στιγμές ήταν τραγικές. Αρχικά μου μύρισε σαν καλώδιο. Βγήκα στο μπαλκόνι να δω τι γίνεται και είδα τον καπνό από το κάτω διαμέρισμα» είπε αρχικά η γυναίκα.

Περιγράφοντας τι ακολούθησε η ίδια είπε «άρχισα να φωνάζω να βγουν έξω. Φώναζε ο άνθρωπος (σ.σ. ο πατέρας) "δεν μπορώ, δεν μπορώ βοήθεια"».


Κατά την ίδια μαρτυρία «ειδοποίησαμε την πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ γιατί είπε ότι ήταν τα δύο παιδάκια μέσα. Το ένα είπε ότι δεν το έβρισκε και το άλλο ήταν στο μπαλκόνι με τον πατέρα μαζί. Το τρίτο παιδί ήταν με τη μητέρα του».




epirusblog.gr
5 of 5
Κολωνός: Συνελήφθη ο πατέρας μετά τη φωτιά - Πολύ σοβαρή η κατάσταση του 5χρονου
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 7681074507968348480
item