Γιάννενα: Εγκρίθηκε η παράταση της παραχώρησης του Δασικού Χωριού “ΚΕΔΡΟΣ” για 5 επιπλέον χρόνια

Γ. Στύλιος: «Ένα καλό νέο- Εγκρίθηκε η πενταετής παράταση της παραχώρησης του Δασικού Χωριού Καταρράκτη».

Το αίτημα για παράταση της παραχώρησης του Δασικού Χωριού «ΚΕΔΡΟΣ» στον Καταρράκτη στο Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων έγινε δεκτό από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το συμφωνητικό που μεταξύ άλλων καθορίζει τις λεπτομέρειες της μίσθωσης καθώς και τις προϋποθέσεις και όρους λειτουργίας του Δασικού Χωριού προβλέπει πως η παράταση της παραχώρησης θα έχει ισχύ ακόμα πέντε (5) ετών.

Με την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος πλέον οι τοπικοί φορείς και η κοινωνία της περιοχής έχουν την δυνατότητα να εργαστούν και να αναπτύξουν ευρύτερες συνεργασίες με στόχο την αξιοποίηση του Δασικού χωριού. 

Μια υποδομή που αξιοποιώντας το φυσικό κάλλος των Τζουμέρκων μπορεί να γίνει ένας μικρός αλλά ουσιαστικός πόλος ανάπτυξης και δημιουργίας θέσεων εργασίας για την περιοχή. Ειδικά αν αυτός συνδυαστεί με τα ποιοτικά αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα της περιοχής μας.

Αυτή η θετική εξέλιξη είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργου Στύλιου με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Δήμο Κ. Τζουμέρκων.

Ο κ. Στύλιος στην δήλωσή του υπογράμμισε: «πως τόσο η δημιουργία νέων κατάλληλων υποδομών φιλοξενίας επισκεπτών όσο και η αξιοποίηση των υπαρχόντων στους ορεινούς Δήμους του Νομού μας είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να ενισχύσουμε την τοπική οικονομία και ανάπτυξη. 

Να δημιουργήσουμε κίνητρα παραμονής και θέσεις εργασίας. Το Δασικό Χωριό στον Καταρράκτη είναι μια υποδομή που αξιοποιεί το συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας: την φυσική ομορφιά των Τζουμέρκων. Αυτό το ασύγκριτο πλεονέκτημα του τόπου μας οφείλουμε να το αξιοποιήσουμε. 

Η προσπάθεια μας για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής των Τζουμέρκων απαιτεί σχέδιο μακροπρόθεσμο και επιμονή. 

Επενδύσεις σε υποδομές και στήριξη των παραγωγών και των επαγγελματιών της περιοχής μας. Θέλω να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά για την συνεργασία».

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Εγκρίθηκε η παράταση της παραχώρησης του Δασικού Χωριού “ΚΕΔΡΟΣ” για 5 επιπλέον χρόνια
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2164698279021754080
item