Φωτιά στο Μάτι: Ξεκίνησε η δίκη, με την παρουσία 50 συγγενών θυμάτων

Συνεχίζεται στο κτίριο 13 του Πρωτοδικείου Αθηνών και σε μεγαλύτερη αίθουσα η δίκη για το Μάτι.

Μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που υπήρξαν για την ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, με περισσότερους από 200 μάρτυρες, αλλά και δεκάδες συνηγόρους υπεράσπισης και πολιτικής αγωγής να «στριμώχνονται», με παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα, αποφασίστηκε η δίκη να διεξαχθεί στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, σήμερα διεξάγεται στο κτίριο 13 η δίκη παρουσία 50 συγγενών των 104 θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς που θέλουν να δηλώσουν παράσταση για στήριξη των κατηγοριών. ‘

Αλλοι 50 θα νομιμοποιηθούν την επόμενη Πέμπτη όταν η δίκη για πρώτη φορά θα διεξαχθεί στην αίθουσα τελετών και πολλαπλών χρήσεων του Εφετείου Αθηνών.

Κατά τη σημερινή δικάσιμο, οι συγγενείς των θυμάτων φανερά φορτισμένοι συναισθηματικά, ζητούν την άμεση εκδίκαση της υπόθεσης της υπόθεσης, ώστε να μην παραγραφούν τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν οι 21 κατηγορούμενοι, καθώς απειλούνται με παραγραφή στα επόμενα τέσσερα χρόνια, δηλαδή το 2026.

Αναβολή στη δίκη του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλου

Παράλληλα, διεξάγεται η δίκη του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλου, για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απόπειρας παράνομης βίας

Υπενθυμίζεται, ότι είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για προσπάθεια συγκάλυψης στον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής, μετά τη μήνυση που είχε υποβάλει -κατά την προκαταρκτική έρευνα- ο πραγματογνώμονας, Δημήτρης Λιότσιος.

Σύμφωνα με την μηνυτήρια καταγγελία του κ. Λιότσου, ο Βασίλης Ματθαιόπουλος και άλλα πρώην στελέχη της Πυροσβεστικής είχαν επικοινωνία με τον ίδιο και του ζητούσαν να συγκαλύψει τυχόν ευθύνες, λάθη και παραλείψεις των τότε στελεχών κατά την επιχείρηση κατάσβεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η δίκη του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής που διώκεται ποινικά, οδηγήθηκε σε αναβολή για το Σεπτέμβριο του 2023.


epirusblog.gr
5 of 5
Φωτιά στο Μάτι: Ξεκίνησε η δίκη, με την παρουσία 50 συγγενών θυμάτων
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 8889327179430380763
item