Στο Λονδίνο η Ν. Κεραμέως με πρυτάνεις 4 ελληνικών πανεπιστημίων για νέες συνεργασίες στην τριτοβάθμια [βίντεο]

Με νέες συμφωνίες και προοπτικές θα επιστρέψουν στην Ελλάδα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και οι πρυτάνεις τεσσάρων ελληνικών πανεπιστημίων, από το Λονδίνο, όπου πραγματοποιούν διήμερη επίσκεψη.

«Οι συνεργασίες μεταξύ των ιδρυμάτων των δύο χωρών, μπορούν να αποτελέσουν αμοιβαία επωφελή ευκαιρία για τις ακαδημαϊκές κοινότητες των δύο χωρών στη μετά Brexit εποχή», τόνισε σε σχετική ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα η κ. Κεραμέως.

Ήδη, όπως ενημέρωσε η υπουργός, υπεγράφη ένα νέο μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πανεπιστημίου του Λίβερπουλ.

Παρουσία εκπροσώπων βρετανικών πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων του LSE, του King’s College London, του Queen Mary, του Nottingham, του York, του Southampton, του Liverpool, των πρυτάνεων από το ΕΚΠΑ, το ΑΠΘ, το ΕΜΠ και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, των πρέσβεων της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου, η υπουργός είχε την ευκαιρία να αναπτύξει τις «εξαιρετικές δυνατότητες» των ελληνικών ΑΕΙ για συνέργειες με εκείνα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όπως αναφέρει στην ανάρτησή της η κα Κεραμέως, στο Ινστιτούτο Εκπαίδευσης του UCL, «ένα από τα διακεκριμένα παιδαγωγικά τμήματα στον κόσμο», όπως σημείωσε, πραγματοποιήθηκε μια ιδιαιτέρως γόνιμη συζήτηση για τη χάραξη εκπαιδευτικής πολιτικής.

Ακόμη, η υπουργός συνάντησε τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρεταννίας, κ.κ. Νικήτα, με τον οποίο αντάλλαξαν σκέψεις για τον Ελληνισμό της περιοχής.

Σημειώνεται, ότι η κα Κεραμέως βρίσκεται στο Λονδίνο με στόχο την προώθηση της ελληνοβρετανικής συνεργασίας στην ανώτατη εκπαίδευση, σε συνέχεια της επίσκεψης εκπροσώπων 30 κορυφαίων πανεπιστημίων των ΗΠΑ στην Ελλάδα.

Μαζί της στην αποστολή, είναι οι πρυτάνεις τεσσάρων ελληνικών πανεπιστημίων, που έχουν ιδιαίτερο συμβολισμό: Ο πρύτανης του μεγαλύτερου ελληνικού πανεπιστημίου, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Παπαϊωάννου, ο πρύτανης του αρχαιότερου ΑΕΙ, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος-Μελέτιος Δημόπουλος, ο πρύτανης του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ανδρέας Μπουντουβής και ο πρύτανης ενός ΑΕΙ της περιφέρειας, του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Θεοδουλίδης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

epirusblog.gr
5 of 5
Στο Λονδίνο η Ν. Κεραμέως με πρυτάνεις 4 ελληνικών πανεπιστημίων για νέες συνεργασίες στην τριτοβάθμια [βίντεο]
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6062444714994444920
item