Τουρκία: Δημοσκόπηση-κόλαφος για τον Ερντογάν - Το 44% θα ψήφιζε οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο

Κακά χαμπέρια περιείχε για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία και η οποία δείχνει ότι οι Τούρκοι που θα επέλεγαν οποιοδήποτε άλλο υποψήφιο είναι περισσότεροι από αυτούς που θα επέλεγαν τον σημερινό πρόεδρο της χώρας.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης που παρουσίασε το ΟΡΕΝ το 44% όσων ερωτήθηκαν απαντούν ότι θα ψήφιζαν οποιονδήποτε υποψήφιο ήταν αντίπαλος του Ερντογάν με μόνο το 36% να απαντά ότι θα έκανε το αντίθετο, θα ψήφιζε, δηλαδή, τον Τούρκο πρόεδρο ανεξάρτητα από τον αντίπαλο. 

Σημειώνεται ότι οι αναποφάσιστοι στη δημοσκόπηση αυτή είναι στο 6%.

Η ίδια δημοσκόπηση είχε και άλλες κακές ειδήσεις για τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν καθώς το κόμμα του είναι μεν πρώτο στην πρόθεση ψήφου, εντούτοις είναι πολύ μακριά από το 50,01% που απαιτείται για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Αντίθετα ενισχυμένα εμφανίζονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης με τον κυβερνητικό εταίρο του Ερντογάν, τον ακροδεξιό Ντεβλέτ Μπαχτσελί, να βρίσκεται κάτω από το εκλογικό όριο του 7% για είσοδο στην Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές του 2023.

Αναλυτικά τα ποσοστά ανά κόμμα έχουν εως εξής:

- Το AKP, το κυβερνών κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συγκεντρώνει ποσοστό 32,3%

- Οι Κεμαλιστές, το CHP με αρχηγό τον Κεμάλ Κιλιντσάρογλου συγκεντρώνουν ποσοστό 24,4%

- Το Καλό Κόμμα (ΙΥΙ) της ακροδεξιάς Μεράλ Ακσενέρ επιλέγει το 15,5%

- Το φιλοκουρδικό HDP συγκεντρώνει ποσοστό 7,5%

- Το MHP του Μπαχτσελί βρίσκεται στο 6,5%

- Το DEVA με πρόεδρο τον Αλί Μπαμπατζάν είναι στο 2,4%


Αν, μάλιστα, στις εκλογές του 2023 κερδίσει η αντιπολίτευση και αλλάξει το σύστημα από προεδρικό σε κοινοβουλευτικό, η συμφωνία φέρεται να είναι η Μεράλ Ακσενέρ να γίνει πρωθυπουργός της Τουρκίας.

epirusblog.gr
5 of 5
Τουρκία: Δημοσκόπηση-κόλαφος για τον Ερντογάν - Το 44% θα ψήφιζε οποιονδήποτε άλλο υποψήφιο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 9150141155112023832
item