Ελληνικό: Πρόσκληση σε εργολάβους για το εμπορικό κέντρο της Βουλιαγμένης, ύψους 350 εκατ.

Σε φάση εκκίνησης μπαίνουν οι διαδικασίες για την ανάπτυξη του μεγαλύτερου εμπορικού κέντρου της χώρας στην περιοχή του Ελληνικού, το οποίο θα αναπτυχθεί σε επιφάνεια 130.000 τ.μ και θα εμπλουτίσει το ήδη μεγάλο χαρτοφυλάκιο σε malls της Lamda Development.

Ο νέος εμπορικός πυλώνας του Ελληνικού που θα αναπτυχθεί από την πλευρά της Βουλιαγμένης, θα ακολουθήσει το ίδιο μοντέλο που ενστερνίστηκε ο φορέας υλοποίησης του έργου και στην περίπτωση του ουρανοξύστη Riviera Tower.

Θα επιλέξει δηλαδή πρώτα την κοινοπραξία που θα αναλάβει τις προκαταρκτικές εργασίες και θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες προς την Lamda Development με στόχο μέσα στο 2023 να αναδειχτεί ο ανάδοχος των έργων.

Riviera Tower

Στο πλαίσιο αυτό η Lamda έχει ξεκινήσει ήδη τις παρουσιάσεις στις τεχνικές εταιρείες που έχει προσκαλέσει με στόχο να ολοκληρωθούν εντός του μήνα και στη συνέχεια να υποβληθούν προσφορές κάτι που αναμένεται να γίνει πριν τα τέλη του έτους.

Το έργο συνολικού προϋπολογισμού 350 εκατ. ευρώ είναι το πρώτο mega mall της Lamda Development και από τις πρώτες αναπτύξεις της μεγαλύτερης ανάπλασης που έχει γίνει ποτέ στην χώρα μας. 

Στο σχεδιασμό είναι ένα ακόμη μικρότερο mall στην Μαρίνα Αγίου Κοσμά. Και τα δύο προγραμματίζεται να λειτουργήσουν το 2026.

Το εμπορικό κέντρο θα φιλοξενηθεί στo υπό ανάπτυξη εμπορικό και επιχειρηματικό hub  του Ελληνικού συνολικής επιφάνειας 185 στρεμμάτων. 

Στον ίδιο πόλο θα ενταχθούν επίσης το retail park σε συμφωνία με τον όμιλο Φουρλή, κτήρια γραφείων, ο πύργος μικτής χρήσης της επενδυτικής εταιρείας Brook Line κ.α.

Το νέο εμπορικό κέντρο στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης θα διαθέτει για εμπορική μίσθωση συνολική μικτή επιφάνεια 72.000 τ.μ.

Η  Lamda Development έχει δηλώσει ότι μέσα στο 2023 θα έχουν υπογραφεί τα κύρια σημεία των μισθώσεων για το 65% της επιφάνειας που πρόκειται να μισθωθεί και ότι ήδη το ενδιαφέρον ξεπερνά το 80% αυτής.

Πριν από το τέλος του 2022 θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται και ο ουρανοξύστης των κατοικιών, (Riviera Tower), ύψους 200 μέτρων ενώ σε ένα περίπου χρόνο από σήμερα θα έχουν ξεκινήσει να προβάλλουν οι πρώτοι όροφοι.

Το έργο, ύψους 350 εκατ. ευρώ, αναμένεται να κατασκευαστεί από την κοινοπραξία της γαλλικής Bouygues και της Intrakat. 

Οπως έχουν αναφέρει στελέχη της Lamda, στόχος είναι οι πρώτοι ιδιοκτήτες να εγκατασταθούν στον Riviera Tower τον Μάρτιο του 2026.

epirusblog.gr
5 of 5
Ελληνικό: Πρόσκληση σε εργολάβους για το εμπορικό κέντρο της Βουλιαγμένης, ύψους 350 εκατ.
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3288153860277307042
item