Οι νέες μούσες της τηλεόρασης....Ποια δροσερά πλάσματα της υποκριτικής άδραξαν την ευκαιρία να γίνουν γνωστά μέσα από τις 30 και πλέον σειρές που προβάλλονται φέτος στο μαγικό γυαλί

Η ελληνική μυθοπλασία φέτος χαρακτηρίζεται από την επιστροφή των θεατρικών θηρίων που προτίμησαν, λόγω οικονομικής κρίσης, την ασφάλεια της τηλεόρασης από αυτήν του θεάτρου, αλλά και από το ντεμπούτο νέων ηθοποιών στη μικρή οθόνη.

pagidevmenoi1364

Οι 30 και πλέον σειρές που προβάλλονται φέτος στο μαγικό γυαλί έχουν δημιουργήσει τη συνθήκη εκείνη όπου νέες μούσες, δροσερά πλάσματα της υποκριτικής και της Τέχνης του Διονύσου άδραξαν την ευκαιρία για να γίνουν γνωστά στο πανελλήνιο παίρνοντας τη σκυτάλη στην κούρσα διαδοχής των μεγάλων πρωταγωνιστριών.

skourletis liantou 4

Οι σκηνοθέτες επέλεξαν ηθοποιούς σαν τα κρύα τα νερά για να ερμηνεύσουν μεγάλους τηλεοπτικούς ρόλους σε δραματικές σειρές αλλά και παραγωγές εποχής, δημιουργώντας μια νέα τάξη πραγμάτων και δίνοντας επιτέλους τόπο στα νιάτα!

«Φλόγα και άνεμος» – Μαρία Παπαφωτίου (Η Κυβέλη σε νεαρή ηλικία) 

Η Μαρία Παπαφωτίου υποδύεται την Κυβέλη σε νεαρή ηλικία στην τηλεοπτική σειρά «Φλόγα και Ανεμος».

Η ταλαντούχα νεαρή ηθοποιός Μαρία Παπαφωτίου αγαπάει πολύ τους ρόλους εποχής και δεν διστάζει να αναμετρηθεί μαζί τους. 

Ακόμα και αν πρόκειται για υπαρκτά πρόσωπα άμεσα συνδεδεμένα με την Ελληνική Ιστορία, όπως αυτό της σπουδαίας ηθοποιού Κυβέλης.

mouses tv 4

Παράλληλα την ηθοποιό τη βλέπουμε στον ρόλο της δυναμικής ιατρού Αγγελικής Παλυβού στην ιστορική σειρά εποχής «Κόκκινο ποτάμι – Η συνέχεια», σε σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη. 

Η όμορφη ηθοποιός μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη, πλέον κατοικεί στην Ηλιούπολη, και το αγαπημένο της μέρος είναι το χωριό της, το Μουλάτσι, που βρίσκεται στην ορεινή Αρκαδία.

mariapap 21 310279857 436506618582658 895670892143936637 n

Μπήκε στο Πολυτεχνείο, όμως έκλεισε μια για πάντα πίσω της αυτή την πόρτα και ασχολήθηκε με την υποκριτική. 

Προκειμένου να ερμηνεύσει αληθινά πρόσωπα όπως αυτό της Κυβέλης, εμπιστεύεται το ένστικτό της. «Σε κάθε ρόλο εμπιστεύομαι απόλυτα το ένστικτό μου, κι όταν κάτι μου αρέσει και μου ταιριάζει, βάζω όλο μου το “είναι”. 

Με τα βιβλία του Στέφανου Δάνδολου, τα οποία είναι τόσο καλογραμμένα, νιώθω πως βρήκα κάτι για την υποκριτική μου.

mariapap 21 286410303 1143538319547963 5457669993362973349 nΗ πένα του είναι συγκινητική. Φυσικά, σε ό,τι αφορά τη σειρά “Φλόγα και Ανεμος”, νιώθω τυχερή με τους συντελεστές και που με πίστεψαν για τον ρόλο της νεαρής Κυβέλης. 

Η εμπιστοσύνη που μου έδειξαν η Ρέινα Εσκενάζυ και γενικότερα οι συντελεστές της σειράς με βοήθησε στο να ανοιχτώ και να μην έχω φόβο πώς θα αποδώσω ερμηνευτικά τη νεαρή Κυβέλη. Με απασχόλησε μόνο να βυθιστώ και ψυχικά να έρθω κοντά της».

«Μαύρο Ρόδο» – Φωτεινή Παπαθεοδώρου (Η μοναχή Ελισάβετ) 

Η Φωτεινή Παπαθεοδώρου δεν είχε εμφανιστεί ξανά στην ελληνική τηλεόραση μέχρι τη σειρά «Μαύρο Ρόδο». 

Ωστόσο, είχε στο ενεργητικό της μια συμμετοχή στην ταινία της Μιμής Ντενίση «Σμύρνη μου αγαπημένη», ενώ συμμετείχε σε ένα επεισόδιο της ξένης σειράς «Chance Encounters», το 2019, η οποία επιλέχθηκε ανάμεσα στους νικητές του σκηνοθετικού διαγωνισμού Straight8 το 2017 και στη συνέχεια προβλήθηκε στο λονδρέζικο φεστιβάλ SuperShorts.

mouses tv 2Επίσης έχει εργαστεί στο εξωτερικό ως παραγωγός κι έχει σκηνοθετήσει τη μικρού μήκους ταινία «Locked-in». 

Η ηθοποιός σπούδασε υποκριτική στο Λονδίνο και έχει ασχοληθεί με την παραγωγή ντοκιμαντέρ για το BBC, το Channel 5 και το PBS.

Η πανέμορφη ηθοποιός από τη Θήβα υποδύεται τη μοναχή Ελισάβετ και για τις ανάγκες του ρόλου χρειάστηκε να ζήσει σε μοναστήρι στην Κρήτη, στο Μοναστήρι της Αγίας Ειρήνης στο Ρέθυμνο, μαζί με την Κατερίνα Διδασκάλο,υ η οποία υποδύεται την ηγουμένη της μονής.

michail tampakakis 310492769 806107917324776 5680940661804458533 n

Η νεαρή ηθοποιός κατάφερε να προσεγγίσει τον ρόλο της, όπως αποκάλυψε, παρακολουθώντας ντοκιμαντέρ για τον μοναχισμό. 

Η casting director Μιράντα Ρωσταντή την πρότεινε στον σκηνοθέτη για τον ρόλο της Ελισάβετ. 

Η ίδια η ηθοποιός είχε τονίσει σε συνέντευξή της ότι βρισκόταν στο Λονδίνο και αρχικά έστειλε ένα self-tape, μετά την κάλεσαν στην Αθήνα και ακολούθησαν πολλά ακόμα δοκιμαστικά μέχρι να της κάνουν επίσημη πρόταση.

fotina papa 242809385 607279953987849 142662987944724531 n Μέσα από τον ρόλο της Ελισάβετ κατάλαβε ότι η ηρωίδα μέσω της πίστης της έχει μάθει να είναι υπομονετική στις δοκιμασίες. 

Ταλαντεύεται ανάμεσα σε δύο πολύ δυνατά καλέσματα, της αγάπης για τον Θεό, από τη μία, και των πρωτόγνωρων συναισθημάτων της για έναν άντρα, από την άλλη.

«Ο Παράδεισος των Κυριών» – Νατάσα Εξηνταβελώνη (Αμαλία Μπουραντά) 

Η Νατάσα Εξηνταβελώνη, η πρωταγωνίστρια της σειράς εποχής του Alpha «Ο Παράδεισος των Κυριών», έχει ήδη κερδίσει το τηλεοπτικό κοινό.

paradeisos kirion4744

Η όμορφη ηθοποιός υποδύεται την Αμαλία Μπουραντά, την κόρη του ισχυρού διοικητή της τράπεζας, Χριστόφορου. 

Είναι πολύ ερωτευμένη με τον Ντίνο Παπακώστα (Αργύρης Πανταζάρας), αλλά η αδυναμία που έχει στον πατέρα της την εμποδίζει να τον παρακάμψει και να είναι μαζί του, παρά τις απαγορεύσεις του. 

Τη νεαρή ηθοποιό τη γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά «Ταμάμ» και στη συνέχεια έγινε viral μέσω των social media, όπου πόσταρε βιντεάκια με τα οποία αφενός έδειχνε το υποκριτικό της ταλέντο και αφετέρου… παρέδιδε μαθήματα γραμματικής και συντακτικού.

mouses tv 3 Γεννημένη το 1991 στην Αθήνα, η Νατάσα συνειδητοποίησε ότι θέλει να ασχοληθεί με την υποκριτική όταν σπούδαζε παιδαγωγικά, και έτσι αποφάσισε να αφήσει για λίγο τις σπουδές της για να δώσει εξετάσεις στο Εθνικό Θέατρο. 

Τελικά την κέρδισε το θέατρο, στο οποίο και αφοσιώθηκε. 

«Μου άρεσε από μικρή να ασχολούμαι με πράγματα που δεν τελειώνουν, που δεν υπάρχει ένας σκοπός, που αν τον κατακτήσεις, ξεμπέρδεψες.

paradeisos alphatv 307586458 423713399748396 583907929508930198 n Την τηλεόραση την αντιμετωπίζω σαν μίνι σχολείο. Και αφού τόσος κόσμος απασχολείται σε αυτό το μέσο, ελπίζω να γίνονται όλο και πιο δημιουργικά πράγματα και να γράφονται πιο καλά σενάρια». 

Να σημειωθεί ότι η Νατάσα Εξηνταβελώνη έκανε και το ντεμπούτο της στο Φεστιβάλ των Καννών ως πρωταγωνίστρια του «Dodo», της νέας ταινίας του Πάνου Κούτρα, και πήρε πολύ καλές κριτικές.

«Maestro» – Κλέλια Ανδριολάτου (Κλέλια) 

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης κατάφερε να ομορφύνει τη μικρή μας οθόνη με την επιλογή που έκανε στον γυναικείο πρωταγωνιστικό ρόλο της σειράς «Maestro» στο πρόσωπο της Κλέλιας Ανδριολάτου.

mouses tv 1

O δημοφιλής ηθοποιός ως maestro υποδύεται τον Ορέστη, έναν δάσκαλο μουσικής που ταξιδεύει στους Παξούς στην εποχή της πανδημίας, προκειμένου να στήσει από την αρχή ένα φεστιβάλ μουσικής.

Η γνωριμία του με μια νεαρή κοπέλα, την Κλέλια, θα τον φοβίσει, θα προσπαθήσει να μείνει μακριά της, θα παλέψει και θα αντισταθεί σε αυτό που θα νιώσει για εκείνη. 

Γιατί η διαφορά ηλικίας είναι μια δύσκολη πραγματικότητα, την οποία ο Ορέστης γνωρίζει. Η μουσική τούς φέρνει κοντά, όμως η πραγματικότητα τους χωρίζει.

klelia andriolatou794

Πώς βρήκε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης το πρόσωπο που θα ενσαρκώσει την πέτρα του σκανδάλου στον πυρήνα του νέου του μύθου; 

Ενα ραντεβού για καφέ στο Κολωνάκι ήταν αρκετό για να καταλάβει ότι είχε μπροστά του τη νέα μούσα του. 

Η Κλέλια Ανδριολάτου είναι γεννημένη στη Θεσσαλονίκη στις 12 Οκτωβρίου του 1996 και μεγαλωμένη στην Καλαμαριά, και πρόσφατα γιόρτασε τα 26α γενέθλιά της.

klelia andriolatou797

Στα 14 της άρχισε την καριέρα της ως μοντέλο. Τότε ήταν που την «ανακάλυψε» η Ελενα Χριστοπούλου και από τότε είναι κοντά της και συνδέονται με στενή φιλία.

Μάλιστα, πριν ακόμη κάνει τα πρώτα της βήματα στην υποκριτική έκανε φωτογραφίσεις για τα περιοδικά «Vogue» και «Elle». 

Οσο για τις σπουδές της, σπούδασε δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και στη συνέχεια έκανε μαθήματα υποκριτικής στο Θέατρο των Αλλαγών και στο Επί Κολωνώ.

klelia andriolatou796
Παράλληλα, βρέθηκε στο Παρίσι για να συνεχίσει την καριέρα της ως μοντέλο και λίγα χρόνια μετά άρχισε την πορεία της στην υποκριτική.

«Αυτή η νύχτα μένει» – Ηλιάνα Μαυρομάτη (Ζέτα) 

Η Ηλιάνα Μαυρομάτη, κόρη των ηθοποιών Βασίλη Μαυρομάτη και Λίλας Καφαντάρη, ήρθε με το ταλέντο της, την κίνηση, τη φωνή και την απαράμιλλη ομορφιά της να κατακτήσει την εγχώρια τηλεόραση.

afti i nixta menei1197

Η Ηλιάνα ενσαρκώσει με πάθος τη Ζέτα, μία τραγουδίστρια με σκοτεινό παρελθόν σ’ ένα σκυλάδικο, το Ονειρο, στο Αγρίνιο, στη σειρά εποχής «Αυτή η νύχτα μένει». 

Το σίριαλ είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Θάνου Αλεξανδρή.

mouses tv 1

Το ερωτικό ειδύλλιο με τον ιδιοκτήτη του μπουζουξίδικου, τον Στρατή (Βασίλης Μπισμπίκης), έχει καθηλώσει τους τηλεθεατές, με φόντο τη δεκαετία του ’80, όπου οι καλές μέρες του ΠΑΣΟΚ άφηναν λεφτά στην τσέπη για διασκέδαση.

iliana mavromati 258719863 388681929624323 3421399731276812174 n

Η Ηλιάνα, που μοιάζει πολύ στην ομορφιά με τη μητέρα της, τη Λίλα Καφαντάρη, θεωρεί ότι για την ενασχόλησή της με την υποκριτική έπαιξε καταλυτικό ρόλο η μητέρα της. 

Η νεαρή ηθοποιός όλα αυτά τα χρόνια δουλεύει αθόρυβα και οι ερμηνείες της στο θέατρο και στον κινηματογράφο την έχουν κάνει να ξεχωρίσει.

«Η γη της ελιάς» – Αφροδίτη Λιάντου (Μυρτάλη) 

Από πέρσι η Αφροδίτη Λιάντου, στη νέα σειρά του Αντρέα Γεωργίου, κλέβει καρδιές ως η νέα του μούσα. 

Μια θέση που δεν της χαρίστηκε επειδή ήταν η κόρη της ηθοποιού Εβελίνας Παπούλια και του ηθοποιού Γιώργου Λιάντου. 

Ακόμη και όσοι το ισχυρίστηκαν αυτό, μακροπρόθεσμα το ξέχασαν, καθώς η ωραία Αφροδίτη έχει ταλέντο.

liantoy

Πολύ πειστική ως μαχητική κοπέλα από τη Μάνη, έχει μπει στο πετσί της ηρωίδας της, της Μυρτάλης. Η ίδια έχει κάνει σπουδές στο Λονδίνο στην υποκριτική, στο τραγούδι, στον χορό.

Η δημοφιλής μαμά της έχει πει για την Αφροδίτη: «Στην οικογένειά μας εγώ ήμουν ο άντρας και η γυναίκα. Εγώ μεγάλωσα την Αφροδίτη.

gitiselias andreasgeorgiou sim 253984403 628437161517052 3547625053126267414 n

Με βοήθησαν η μητέρα και η θεία μου. Ολες οι μητέρες που δουλεύουν πιστεύω ότι χάνουν χρόνο από την ευτυχία που μπορεί να σου δώσει η μητρότητα. Ξέρω ότι έχω χάσει πολλά τεύχη από την κόρη μου, και με στενοχωρεί. 

Αλλά, εν τέλει, ο χρόνος μας ήταν ουσιαστικός. Νομίζω ότι η Αφροδίτη δεν θα είχε μάθει, άτυπα μεν, πράγματα από μένα. 

Βλέποντάς με να παλεύω έμαθε, σεβάστηκε, εκτίμησε. Κάποια στιγμή μού είπε ότι θέλει να ασχοληθεί με το τραγούδι, να γράφει μουσική, στίχους και το σπούδασε. Μου αρέσει που είναι καλλιτέχνις».

«Παγιδευμένοι» – Μάρθα Λαμπίρη – Φεντόρουφ (Αννα) 

Με αυτό το περίεργο επίθετο, η Μάρθα Λαμπίρη – Φεντόρουφ -έχει καταγωγή από την Πολωνία- ήρθε για να μείνει στην τηλεόραση, καθώς η εκφραστική της δύναμη είναι μεγάλη.

 Με την ιδιαίτερη ομορφιά της αλλά και το πείσμα της υποδύεται μια νεαρή, μάχιμη δικηγόρο.

martha.lambiri 13715085 1642002159450148 2033621012 nΟ ρόλος της στη σειρά «Παγιδευμένοι» στον ΑΝΤ1 τη θέλει έξυπνη, σπιρτόζα, πεισματάρα, μέχρι να φτάσει στην αλήθεια, ακόμη και παράτυπα, για να βρει τον φονιά της αδερφής της και να τον κλείσει στη φυλακή. Και τον βρίσκει. 

Είναι ο φίλος και συνάδελφός της ο Αγγελος. 

Σ’ αυτήν τη μάχη τη βοηθά ο εισαγγελέας Δημήτρης Μαρκέτος. Και οι δυο τους θα βρεθούν μπροστά σε ένα τεράστιο ηθικό και συναισθηματικό δίλημμα, και θα συγκρουστούν με όλους όσους αγαπούν.

pagidevmenoi10959

Η ηθοποιός που έχει κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας έχει κάνει μια πολύ καλή καλλιτεχνική διαδρομή. 

Πειραιώτισσα, με καταγωγή από Ελλάδα και Πολωνία, απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου, έχει λαμπρή καριέρα μπροστά της. 

Η ίδια είχε πει άλλωστε: «Πιθανώς η ανάγκη για την υποκριτική να υπήρχε ανέκαθεν μέσα μου.

pagidevmenoi2677 Οταν ήμουν μικρή, τη μία ήθελα να γίνω στρατιωτικός και την άλλη μπαλαρίνα. Τη μία έμπορος και την άλλη αστροναύτης. Ηθελα να γίνω τα πάντα. 

Συνειδητά, όμως, την επέλεξα όταν ήμουν στο Λύκειο. Εκεί μπήκε στη ζωή μου η αγαπημένη μου δασκάλα, η κυρία Αγγελάκη, και μαζί της και το θέατρο. 

Από τότε μέχρι και σήμερα κάθε μέρα αμφισβητώ και τελικά επιβεβαιώνω ξανά την επιλογή μου».

epirusblog.gr
5 of 5
Οι νέες μούσες της τηλεόρασης....Ποια δροσερά πλάσματα της υποκριτικής άδραξαν την ευκαιρία να γίνουν γνωστά μέσα από τις 30 και πλέον σειρές που προβάλλονται φέτος στο μαγικό γυαλί
epirusblog.gr
5 of 5
show biz 5290102836525661195
item