Θεσσαλονίκη: Τοκογλύφοι απήγαγαν 23χρονο -«Του δάνεισα και εξαφανίστηκε», λέει ο κατηγορούμενος >

Σε καταγγελία για εκβιασμό και αρπαγή προχώρησε ένας 23χρονος στη Θεσσαλονίκης σε βάρος νεαρών τοκογλύφων.

Σύμφωνα με το Mega, το θύμα κατήγγειλε πως μία ομάδα νεαρών τον απήγαγε, τον οδήγησε σε έρημη τοποθεσία και τον απείλησαν με χρήση όπλου επειδή τους χρωστούσε χρήματα.

Αρχικά, ο καταγγέλλων υποστήριξε πως είχε δανειστεί από τους νεαρούς το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε και στις αρχές Αυγούστου δανείστηκε εκ νέου 2.000 ευρώ, με εκείνους να του ζητούν πίσω 4.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο νεαρός ζήτησε παράτασα προκειμένου να αποπληρώσει το χρέος του, κάτι που δεν έγινε δεκτό, και τότε ξεκίνησαν οι απειλές.

«Μου είπαν "θα σε μαχαιρώσω" και "θα σου κόψω τα άκρα"»

Με βάση τις πληροφορίες, ο 23χρονο ανέφερε στην κατάθεσή του: «Αρχές Αυγούστου του 2022 συναντήθηκα με τον 21χρονο στην περιοχή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και δανείστηκα εκ νέου το χρηματικό ποσό των 2.000 ευρώ, με απαίτηση να του επιστρέψω στις 05/09/2022 το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ, ζητώντας από μέρους μου παράταση σχετικά με το χρονικό διάστημα αποπληρωμής, χωρίς όμως να γίνει αυτό δεκτό. 

Μέχρι και τις 07/09/2022 δεχόμουν απειλές μέσω Telegram, όπου μου ανέφερε ενδεικτικά: “θα βρεις τα λεφτά αλλιώς θα μιλήσουν τα όπλα”, “θα έρθω στο σπίτι σου και θα κάνω κακό σε εσένα και την οικογένειά σου”, “θα σε μαχαιρώσω” και “θα σου κόψω τα άκρα”».

«Του έδωσα χρήματα, τα επένδυσε σε κρυπτονομίσματα & εξαφανίστηκε»

Από την άλλη πλευρά, μια διαφορετική εκδοχή παρουσιάζει ο 21χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι δάνεισε χρήματα στον 23χρονο για να επενδύσει στα κρυπτονομίσματα κι εκείνος στη συνέχεια εξαφανίστηκε.

«Του είχα δώσει τα χρήματα για να τα επενδύσει σε κρυπτονομίσματα κι εκείνος εξαφανίστηκε. Του είπα ότι έχω μάθει ότι χρωστάει και αλλού λεφτά και μου λέει "για να με πιστέψεις ότι θα σου δώσω κεφάλαιο και ότι δεν θα σε κοροϊδέψω πάρε τα κλειδιά από το αμάξι μου". 

Εγώ του είπα δεν τα θέλω, απλά μη με κοροϊδεύεις και μη με αποφεύγεις. Αυτός μου είπε για να έχουμε φιλική σχέση να πάρω τα κλειδιά του αμαξιού, τα πήρα τα κλειδιά και έφυγα», ανέφερε ο νεαρός που κατηγορείται.

Την ίδια στιγμή, ένας 22χρονος κατηγορούμενος για την υπόθεση τόνισε: «Είχα επενδύσει σε κρυπτονομίσματα πριν δύο μήνες στον 23χρονο και περίμενα να πάρω τα κέρδη μου, τα καθυστερούσε όμως. 

Και σε άλλους πελάτες τα καθυστερούσε και τους έλεγε ότι στη χειρότερη θα πάρουν το κεφάλαιό τους πίσω. Σε εμένα όμως είχε καθυστερήσει πολύ παραπάνω απ’ ό,τι έλεγε και κάθε φορά μου τα άλλαζε, ότι η πλατφόρμα δεν τον άφηνε να πάρω τα κέρδη μου».

Σχετικά με την υπόθεση κατηγορούνται πέντε άτομα για εκβίαση από κοινού, τελεσθείσα και σε απόπειρα, τοκογλυφία κατ’ εξακολούθηση, αρπαγή από κοινού καθώς και για παραβάσεις των Νόμων περί όπλων και περί ναρκωτικών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τους πέντε οι τέσσερις ασχολούνται με πολεμικές τέχνες, ενώ τρεις από αυτούς είναι μέλη του ιδιου αθλητικού συλλόγου.


epirusblog.gr
5 of 5
Θεσσαλονίκη: Τοκογλύφοι απήγαγαν 23χρονο -«Του δάνεισα και εξαφανίστηκε», λέει ο κατηγορούμενος >
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5017573007297894364
item