Απεργία: Σε μαζική συμμετοχή καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ -Αύριο στις 11:00 το συλλαλητήριο στην Αθήνα

Να δώσουν μαζικό «παρών» στα συλλαλητήρια που θα γίνουν στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας καλούν τους εργαζόμενους ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.

H ΓΣΕΕ, σε ανακοίνωσή της, καλεί τους εργαζόμενους σε μαζική συμμετοχή τόσο στην απεργία που διοργανώνει αύριο Τετάρτη 9 Νοεμβρίου όσο και στο συλλαλητήριο στην Αθήνα την ίδια ημέρα στις 11:00 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος αλλά και στα κατά τόπους συλλαλητήρια σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

«Οι εργαζόμενοι μαζί με τα συνδικάτα, δίνουν μάχη ενάντια στην ακρίβεια που πνίγει τα ελληνικά νοικοκυριά, στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που επικρατούν, ενάντια στα βάρη που σηκώνουν στις πλάτες τους εδώ και χρόνια.

Πρέπει και επιβάλλεται να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα κατά της ακρίβειας μετά τις ραγδαίες αυξήσεις του ενεργειακού κόστους αλλά και της εκτίναξης των τιμών σε βασικά είδη πρώτης ανάγκης.

Τώρα περισσότερο από κάθε άλλη στιγμή, είναι απαραίτητη η γενναία αύξηση του κατώτατου μισθού καθώς και  η επαναφορά του συλλογικού εργατικού δικαίου, με καθολική ισχύ των συλλογικών συμβάσεων σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. 

Ο αγώνας θα συνεχιστεί, μέχρι οι εργαζόμενοι να σταματήσουν να βρίσκονται στην κλίνη του Προκρούστη» επισημαίνει στο ανακοινωθέν της για την απεργία η ΓΣΕΕ.

Το απεργιακό κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ

Για την απεργία έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια που διοργανώνονται σε ολόκληρη τη χώρα και από τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και τα Εργατικά Κέντρα. Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ.

«Οι εργαζόμενοι της πατρίδας μας, τόσο στο Δημόσιο, όσο και στον Ιδιωτικό Τομέα, δίνουν τη μάχη κατά της ακρίβειας που στραγγαλίζει τα νοικοκυριά και τους πολίτες. 

Η κατακόρυφη άνοδος των τιμών στο ρεύμα, στα καύσιμα, στα είδη πρώτης ανάγκης, ο πληθωρισμός που τρέχει με 12% εξανεμίζει το εισόδημα των εργαζομένων, τους φτωχοποιεί και τους εξαθλιώνει. 

Στη χώρα μας οι εργαζόμενοι ζουν πλέον σε μια μόνιμη κρίση, αφού 12 χρόνια τώρα αυτοί πληρώνουν το “μάρμαρος” ενώ η οικονομική ολιγαρχία του τόπου αυξάνει τον πλούτο και τα κέρδη της» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ και καταλήγει:

«Ήρθε, πλέον, η ώρα να βάλουμε τέρμα σε αυτή την πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς, φτωχότερους.

• Διεκδικούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, αυξήσεις στους μισθούς μας για να ζούμε με αξιοπρέπεια.

• Διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις και ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Η αυριανή Γενική Απεργία, είναι απεργία – σταθμός κι ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ»


epirusblog.gr
5 of 5
Απεργία: Σε μαζική συμμετοχή καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ -Αύριο στις 11:00 το συλλαλητήριο στην Αθήνα
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5155754052971952180
item