Twitter: Ο Έλον Μασκ έκανε «ποδαρικό» με απολύσεις στελεχών - «Το πουλί ελευθερώθηκε»

Με τη φράση «το πουλί ελευθερώθηκε» που έγραψε λίγο πριν τις 7 τα ξημερώματα της Παρασκευής (28/10) σφράγισε ο Έλον Μασκ την απόκτηση του ελέγχου του Twitter.
Ο Νοτιοαφρικανός δισεκατομμυριούχος φρόντισε, επίσης, να στείλει από νωρίς το μήνυμα ότι όλα αλλάζουν στην πλατφόρμα απολύοντας πέντε από τα κορυφαία στελέχη του Twitter τα οποία, πάντως, θα αποζημιωθούν με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το Reuters ο Έλον Μασκ στην πρώτη του επίδειξη δύναμης απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του Twitter, Παράγκ Αγκραβάλ, τον επικεφαλής των οικονομικών υπηρεσιών Νεντ Σεγκάλ, την επικεφαλής των νομικών υπηρεσιών, Βιτζάγια Γκάντε, τον γενικό σύμβουλο Σον Έτζετ και την επικεφαλής του εμπορικού Σάρα Περσονέτ.

Πηγές που επικαλείται η Washington Post υποστηρίζουν ότι όλα τα στελέχη απομακρύνθηκαν βιαίως από τα γραφεία τους με τον Έλον Μασκ να ετοιμάζεται για την πρώτη του μεγάλη σύσκεψη τις επόμενες ώρες.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ τον περασμένο Απρίλιο είχε υποστηρίξει ότι θα απολύσει το 75% των εργαζομένων στο Twitter, ισχυρισμός που προκάλεσε αναστάτωση στην εταιρεία με τον ίδιο τα τελευταία 24ωρα να προσπαθεί να ανασκευάσει και να καθησυχάσει τους εργαζομένους.
Στο έγγραφο που είχε παρουσιάσει τότε ο Έλον Μασκ σημείωνε ότι δεν είχε καμία εμπιστοσύνη στην διοίκηση του Twitter την οποία κατά το παρελθόν είχε επικρίνει για τις πολιτικές λογοκρισίας αλλά και για τον αριθμό των λογαριασμών που είναι spam.

Τα στελέχη που απολύθηκαν

Ο πρώην πλέον διευθύνων σύμβουλος του Twitter Παράγκ Αγκραβάλ ήταν αυτός που είχε συγκρουστεί κατά κόρον με τον Μασκ για τον αριθμό των αληθινών χρηστών της πλατφόρμας. 

Με την απόλυσή του αναμένεται να λάβει ένα ποσό της τάξης των 42 εκατομμυριών δολαρίων καθώς είχε συμπληρώσει κάτι λιγότερο από έναν χρόνο στη θέση του. Για την ώρα είναι άγνωστο ποιος θα τον αντικαταστήσει αν και οι φήμες θέλουν τον ίδιο τον Έλον Μασκ να αναλαμβάνει τη θέση αυτή.

Η πρώην επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας, Βιτζάγια Γκάντε, η οποία έλαβε ως αμοιβή 17 εκατομμύρια δολάρια το 2021, ήταν «στα μαχαίρια» με τον Μασκ από τον Απρίλιο όταν τότε αποκαλύφθηκε η πρόθεση του Νοτιοαφρικανού δισεκατομμυριούχου να αποκτήσει με 44 δισ. δολάρια το Twitter και αναμένεται να πάρει επιπλέον 12,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Νεντ Σεγκάλ, ο άνθρωπος που πιστεύεται ότι ήτνα πίσω από τον αποκλεισμό του Ντόναλντ Τραμπ από το Twitter, θα εισπράξει ως αποζημίωση για την απόλυσή του το ποσό των 25,4 εκατ. δολαρίων ενώ η Σάρα Περσονέτ θα αποζημιωθεί με ένα ποσό της τάξης των 11,2 εκατ. δολαρίων.

«Γι' αυτό αγόρασα το twitter»

Η κίνηση αυτή του Έλον Μασκ ήρθε λίγες ώρες μετά την δημόσια ανακοίνωσή του για τους λόγους που τον έκαναν να αγοράσει το Twitter.

Στην επιστολή του την οποία επισύναψε σε tweet στο οποίο απευθυνόταν στους «αγαπητούς διαφημιστές» ο Μασκ γράφει ότι «ήθελα να επικοινωνήσω προσωπικά για να μοιραστώ τα κίνητρά μου για την απόκτηση του Twitter» καθώς «υπήρξαν πολλές εικασίες σχετικά με το γιατί αγόρασα το Twitter. Τα περισσότερα από αυτά είναι λάθος».

Όπως εξηγεί ο ίδιος «απόκτησα την εταιρεία επειδή είναι σημαντικό για το μέλλον του πολιτισμού να υπάρχει μια κοινή ψηφιακή πλατφόρμα όπου μπορεί κανείς να συζητήσει με υγιή τρόπο, χωρίς να καταφεύγει στη βία».

Όμως, έγραψε ο 51χρονος δισεκατομμυριούχος, «μεγάλο μέρος των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης τροφοδοτεί και εξυπηρετεί» είτε την ακροδεξιά είτε την άκρα αριστερά «καθώς πιστεύουν ότι αυτό είναι που φέρνει τα χρήματα, αλλά με αυτόν τον τρόπο, η ευκαιρία για διάλογο χάνεται».

«Γι’ αυτό αγόρασα το Twitter. Δεν το έκανα γιατί θα ήταν εύκολο. Δεν το έκανα για να βγάλω περισσότερα χρήματα. Το έκανα για να προσπαθήσω να βοηθήσω την ανθρωπότητα, την οποία αγαπώ. 

Και το κάνω με ταπεινότητα, αναγνωρίζοντας ότι η αποτυχία στην επιδίωξη αυτού του στόχου, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, είναι μια πολύ πραγματική πιθανότητα».

epirusblog.gr
5 of 5
Twitter: Ο Έλον Μασκ έκανε «ποδαρικό» με απολύσεις στελεχών - «Το πουλί ελευθερώθηκε»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6801582615200512693
item